loading
close
SON DAKİKALAR

Hediye paketleri

Hediye paketleri
Tarih: 29.11.2014 - 00:00
Kategori:

Melih Aşık; Yargı Paketi, Güvenlik Paketi gibi paketleri anlamak için uzun uzun kafa yormaya gerek yok. Bunlar basit ve net paketlerdir.

Yargı Paketi, Güvenlik Paketi gibi paketleri anlamak için uzun uzun kafa yormaya gerek yok. Bunlar basit ve net paketlerdir.
Yargı paketi, yolsuzlukları soruşturmayacak, iktidarın çıkarlarını önlemeyecek bir yargının oluşması,
Güvenlik paketi ise polis devletinin güçlendirilmesi içindir ...
Genel amaç, AKP’nin halka rağmen iktidarda tutunabilmesidir.
Bundan önceki çabaları da o yöndeydi...
Orduyu, medyayı, üniversiteyi, yargıyı bu amaçla baskı altına alıp pasifize ettiler.
Ettiler ki kimse halkı uyandırmasın, iktidar gözden düşürülmesin.
Sonuç; iktidar giderek daha yoğun suni destekle koltukta oturuyor.
* * *
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Tuzla’da bir evi ziyaret ediyor... Bir yaşlı kadın, biri hapiste diğeri özürlü iki çocuğuyla ayda 350 liraya geçinmektedir. Muhtar geliyor, bölgede ailelerin yüzde 99’nun bu durumda olduğunu söylüyor... Bölgede hangi parti mi kazanmış? Tabii AKP... CHP bir şeyi hâlâ anlamadı...Veya anlamamış gibi yapıyor... Ülke yolsuzluktan boğulsa, halk açlıktan ölse de oylar AKP’ye akacaktır. Neden? Çünkü sen iktidara alternatif değilsin. Bir iktidar programın yok. İktidara hazırlanmak yerine gündelik eleştirilerle vakit geçiriyor, en kötü AKP en iyi CHP’den iyidir imajını silemiyorsun. Veya böylesi kolayına geliyor, silmiyorsun.

Uslu durursan!
Başbakan Davutoğlu, Şanlıurfa ziyaretinde bölgenin sivil toplum temsilcileriyle bir araya geldi. Sabah gazetesinin haberine göre toplantıya katılan 25 STK temsilcisinden bazıları Çözüm Süreci’ne katkıda bulunmak için İmralı görüşmelerine katılmak istediklerini dile getirdiler. Bu talepler üzerine Davutoğlu “Şiddet karşısında tavrınızı net olarak ortaya koyun, İmralı’ya gitmenize izin verelim” dedi.
Davutoğlu, bazı STK temsilcilerinin Abdullah Öcalan’ın cezasının ev hapsine dönüştürülmesi taleplerine karşılık da “Hassas bir dönemden geçiyoruz. Kürt kamuoyu kadar Türk kamuoyunun da hassasiyetlerini dikkat almak durumundayız” dedi. Temsilcilerin uçaklarda Kürtçe ve Arapça anonsun yapılmadığını gündeme getirmesi üzerine Davutoğlu’nun, “Kürtçe anons yapılabilir, bunlar kolay şeyler. Asıl önemli olan şiddetin durması” dediği kaydedildi. Haber böyleydi.. Dikkati çeken...
Başbakan’ın Türk - Kürt ayrımını dillendirmesi... “Taleplerinizi kabul ederiz yeter ki teröre başvurmayın” havasına girmesi...
Karşısındakinin silahını elinden alacağı yerde... Onu devletin yasa ve kurallarından taviz vererek sakinleştirmeye çalışması... Özetle, PKK’nın silahlı varlığını kabullenmiş hatta teslim olmuş görünmesi... Bu anlayışla çözüme varılmaz, çözülme hızlandırılır.

YIKIL
CHP’li Yalova Belediyesi bir üst geçit nedeniyle Karayolları’nın isteği üzerine 180 ağacı kesti. Atatürk yıllar önce bir çınarın dalını kesmemek için köşkünün temeline ray döşeyerek 5 metre yürütmüş, “Bir ağacın dalı bile benim köşkümden kıymetlidir, kesmemek için gereğinde mucizevi çözümler üretilebilir” mesajı vermişti. Yalova’nın CHP’li Başkanı’nın Karayolları’na diyeceği şuydu:
“Ben ağaç kesemem, başka çözüm üretin, eğer ısrar ediyorsanız buyrun kendi araçlarınızla siz kesin, ben Yalova gibi ağaç sevgisinin kutsallaştığı bir alanda en haklı sebeple dahi bunu yaparsam Atatürk’ün hatırasına saygısızlık etmiş olurum...”
Bunu diyemiyorsanız... Yıkılın...

Yolsuzluk haberleri “devlet itibarı nedeniyle” yasaklandığına göre,
yolsuzluklar resmen devlet politikası olmuş demektir...
Akif Kökçe

BAYRAK
Almanya Sol Parti milletvekili Nicole Gohlke, geçen ay Münih’te IŞİD’e karşı gösteride PKK bayrağını havaya kaldırınca bu hareketinin faturasını anında ödemiş, dokunulmazlığı kaldırılmıştı. Bu olayı niye mi hatırlattık? Dünkü Hürriyet’te gözümüze takılan haber nedeniyle... Haberde “PKK’nın kuruluş kutlaması” Diyarbakır’ın Fis köyünde yapılırken törene katılanlardan birinin HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata olduğu bildiriliyordu.
Alman milletvekili PKK bayrağını havaya kaldırınca dokunulmazlığı anında gidiyor... Türkiye’deki milletvekili ise
terör örgütünün kuruluş yıldönümüne katılıp kutlayabiliyor... PKK Almanlara karşı mı savaşıyor? Elbet değil ama orada kanun var burada yok.

Melih Aşık - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları