loading
close
SON DAKİKALAR

Her CHP'li okumalı

Her CHP'li okumalı
Tarih: 03.05.2016 - 00:00
Kategori:

Şahin Mengü; Bu haftaki yazımı Gazeteci Soner Yalçın 'galat-ı meşhur' isimli eseri ile, diplomat, siyasetçi, devlet adamı Onur Öymen’in 'Arka Plan' isimli kitaplarına ayırdım.

Bu haftaki yazımı Gazeteci Soner Yalçın “galat-ı meşhur” isimli eseri ile, diplomat, siyasetçi, devlet adamı Onur Öymen’in “Arka Plan” isimli kitaplarına ayırdım.
İlk olarak Soner Yalçın’ın kitabı. Bugünkü yazımın bir bölümünü kendisinin de iznini alarak CHP ile ilgili olarak yazdığı bazı konuları sizlerle paylaşacağım.
Yazar “CHP Aslında Nedir?” diye sormuş ve cevap vermiş
“İşte CHP ısrarla bu gerçeği görmek istemiyor. CHP…Sadece Cephede savaşmış parti değildir. CHP….sadece kuruluşu gerçekleştirmiş parti değildir. CHP….Sadece kurucu parti değildir. CHP….Büyük ekonomik dönüşümü sağlamış partidir. Bu nedenle CHP….Somadır. CHP….zeytin ağaçları kesilen Yırca köyüdür. CHP…HES’lere karşı direnen derelerdir. CHP; Sivas’ın kangalıdır, Amasya’nın elmasıdır, Malatya’nın kaysısıdır, Elazığ’ın öküzgözü üzümüdür, Denizli’nin horozudur. CHP; Anadolu bozkırının buğdayıdır. Arpasıdır, samanıdır… CHP; Sapanca Gölü’dür, Erzurum’un Oltu Çayı’dır, CHP; Haydarpaşa Garı’dır…Bergama direnişidir..CHP Gezidir.
Bu nitelikleriyle CHP; bağımsızlığın, Cumhuriyetin ve devrimlerin erozyona uğramaması için mücadele veren partidir.
CHP’nin yeni yönetimi bunu unuttu!” dedikten sonra yazar “ Ve siz! Sizler! Ruhunda zarafet taşıyan CHP’liler! Manevi ve ahlaki bağımsızlığını lekesiz koruyan CHP’liler! Devrimciler. Demokratlar. Vatanseverler. Namuslular!.....
Ey CHP’li arkadaş! Asıl mesele sadece AKP zulmü değil; partiyi içten kemiren parazitlere karşı da mücadele etmektir.
CHP’nin tarihsel birikimine sahip çıkarak partiyi inançsızların elinden kurtar; devrimci ruhuna tekrar kavuştur. Döneme yenilme.” Demiş.
Bu sadece kitabın bir bölümü elbette 470 sayfalık bir alın terini, emeği buraya aktarmak mümkün değil.
İkinci eser Onur Öymen’in “Arka Plan” isimli eseri.
Kitap tarih boyunca terörün kimler tarafından ve nasıl kullanıldığını anlatıyor.
Osmanlıya karşı Ermeni ayaklanmaları ve arkasındakileri, Milli Mücadele ve Cumhuriyet dönemindeki ayaklanmalar ve arkalarındaki dış güçler anlatılıyor.
Milli Mücadele dönemimde, İngilizlerin, Yunanlıların bu coğrafyada kimleri nasıl ve hangi gerekçelerle tahrik ve isyana teşvik ettiğini okuyacaksınız.
Kıbrıs Barış Harekatından sonra Kürt-Rum-Ermeni işbirliğinin nasıl gerçekleştiğini göreceksiniz.
Kitapta PKK terör örgütünün dış destekçilerini göreceksiniz
Asıl önemlisi, bir yalanı, “terör örgütüyle masaya oturun” diye telkinde bulunanların ne kadar iki yüzlü olduklarını gözler önüne seriyor.
Önceki Başkan George W. Bush 15 Mayıs 2008 de İsrail Meclisi Knesset’de yaptığı konuşmada, bazılarının Amerika’ya teröristlerle müzakere etmesini önerdiklerini, bunun çılgınca bir düşünce olduğunu, Amerika’nın hiçbir zaman teröristlerle görüşmeyeceğini söylediğini, okuyacaksınız.
Kitapta, Barack Obama’nın 2009 da TBMM de yaptığı konuşmada, PKK sorununu çözmek için Bağdat hükümetiyle, Barzani ile görüşün gerekli reform yasalarını çıkartın, dediğini okuyacaksınız. Yani Amerika için mücadele, Türkiye için müzakere yöntemi öngördüklerini göreceksiniz.
Bize insanlık dersi verenlerin, “tarihinizle yüzleşin” diyenlerin atalarının tarih boyunca milyonları nasıl katlettiğini okuyacaksınız.
Hiçbir terör örgütünün dış güçlerin tahrik ve desteği olmadan tek başına mücadele ile ayakta kalamayacağını okuyacaksınız.
Aslında terörle içerde güvenlikçi tedbirlerle mücadele ederken, elbette sosyal ve ekonomik tedbirleri alacağız, ama asıl ve en önemlisi terörün ve terör örgütünün arkasındaki dış desteği muhakkak etkisiz hale getirmenin şart olduğunu görüyoruz.
Bu iki kitabı da her CHP’linin muhakkak okuması gerektiğine inanıyorum.

Şahin Mengü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları