loading
close
SON DAKİKALAR

Her yer Bursa her yer direniş

Her yer Bursa her yer direniş
Tarih: 28.05.2015 - 21:11
Kategori: Gündem

Türkiye Bursa'da Renault fabrikasında başlayan ve birçok şehre yayılan direnişi konuşurken bir eylem haberi de İzmir'den geldi.

Türkiye Bursa'da Renault fabrikasında başlayan ve birçok şehre yayılan direnişi konuşurken bir eylem haberi de İzmir'den geldi. Aliağa İlçesi'nde faaliyet gösteren Petkim'de (Petkim Petrokimya Holding A.Ş.) yılbaşından bu yana devam eden toplu iş sözleşmesinden sonuç alınamaması üzerine işçiler eyleme başladı.Vardiyası biten işçiler tesislerden ayrılmazken, ürün çıkışına da izin verilmedi.

Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, toplu iş sözleşmesi ile ilgili verilen sözlerin tutulmadığını belirtip isteklerinin iki ayrı ölçeğe iki ayrı ücret olduğu söyledi. Petkim'den yapılan yazılı açıklamada ise toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin Petrol-İş Sendikası'nın sunulan şartları uygun bulmaması nedeniyle Yüksek Hakem Kurulu aşamasına geldiği belirtildi.

Eylem kararı alan Petrol-İş Sendikası'na üye 1500 Petkim işçisi, fabrikaya kapanarak direniş başlattı. Bursa merkezli başlayan metal işçilerinin direnişine selam gönderen işçiler 'Her yer Bursa her yer direniş' sloganları attı. Mesaisi biten işçiler de fabrikayı terk etmeyerek yemekhanede ve bahçede bekleme kararı alırken, Petrol-İş Sendikası vardiyada olmayan tüm işçileri de fabrikaya çağırdı. Petkim'de tesisin yapısı gereği işi bir anda durdurmak mümkün olmadığı için işçiler şimdilik satış departmanında faaliyeti durdurmakla yetindiklerini belirtti.

Türkiye'nin tek petrokimya hammadde üreticisi olan Petkim adına açıklama yapan Genel Müdürü Sadettin Korkut, "Şirketimiz ve Petrol-İş Sendikası arasında 01.01.2015 - 31.12.2016 dönemini kapsayan Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri bugüne kadar karşılıklı saygı, anlayış ve uyum içerisinde geçmiş, ücret artışı dışındaki konular görüşülerek kabul edilmiştir. Ancak, işveren tarafı olarak çok istememize rağmen ücretle ilgili konularda yasal süre içerisinde sendikamız ile anlaşmaya varılamamış, arabuluculuk sürecinde de anlaşma sağlanmaması sebebiyle Yüksek Hakem Kurulu aşamasına gelinmiş olup süreç yasal çerçevede ilerlemektedir" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları