loading
close
SON DAKİKALAR

Hıyaneti vataniye

Hıyaneti vataniye
Tarih: 26.11.2014 - 00:00
Kategori:

Melih Aşık; Her şey birbirine karıştı, kim vatansever, kim vatan haini o da anlaşılmaz oldu.

Her şey birbirine karıştı, kim vatansever, kim vatan haini o da anlaşılmaz oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün dedi ki: “Başbakanlığım döneminde biz meşhur Tophane’deki Galataport’un ihalesini yaptık. İhale bitti, kazananı belli, hepsi belli. Aradan iki yıl geçti. Şimdi yargı karar veriyor; yürütmeyi durdurma. Bu yatırımcı, projelerini yapmış, milyonlarca dolar harcamış. Ee, bu yatırımcı bundan sonra yatırım yapabilir mi? Cumhurbaşkanı hıyaneti vataniye içinde olursa suçludur. Peki yargıç hıyaneti vataniye içinde olursa nedir?”

***
Söz konusu davayı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği açmıştı. Ana iddia kamuya açık olması gerek alanın, özel kullanıma açılarak yapılaşmaya maruz bırakılmasıydı. Danıştay 6. Daire talebi reddetmiş, dava Daireler Kurulu’na taşınmış bu defa yürütmenin durdurulması kararı çıkmıştı.
Yürütme ne zaman durdurulur? Bir; hukuka aykırılık varsa... İki, uygulama durumunda geriye doğru telafisi imkânsız zararlar doğacaksa... Danıştay, kararını bu sakıncalara dayandırmıştır.
Kabahat yargıda mı? Hayır devlette; imar yasalarına uygun plan yapmamıştır... İhaleyi alan şirket proje masrafı yaptıysa bunun kabahati de kendisinde; açılan davanın sonucunu beklemeliydi...

MAKSAT

Kemal Kılıçdaroğlu MİT’in içindeki bir grubun CHP’yi takip ettiğini, bunların parti içinde “CHP Kürt, Alevi partisi oldu” diye karışıklık çıkartacaklarını söylüyor ve parti içindeki ulusalcıların bu konuda dikkatli olmalarını istiyor. Kemal Bey’in bu sözlerle ne demek istediği tam anlaşılmıyor. Şahin Mengü, önceki gün Aydınlık’taki yazısında bir ihtimali dile getiriyor:
- Partinin ana gövdesini oluşturan ulusalcıları töhmet altında bırakan, “Partiyi, Kürt ve Alevi partisi oldu diye suçlayacaklar” demenizin altında, 29 Kasım’da Diyarbakır’da yapacağınız açılımda ülkenin üniter yapısını tehlikeye sokacak söylemler var da, buna karşı oluşabilecek tepkileri mi engellemeye çalışıyorsunuz?

Kürt kökenli vatandaşların diğer etnik kökenli vatandaşlardan daha
isyankâr olmasının sebebi nedir?
Emperyalizm tarafından kullanılmaları olabilir mi?
Akif Kökçe

SARAY

CHP’li Meclis Divan üyeleri, Rıza Yalçınkaya ve Malik Özdemir, Dolmabahçe, Yıldız, Beylerbeyi sarayları ve Küçüksu Kasrı gibi Meclis’e bağlı tesislerin içindeki restoran ve kafelerin yandaşlara peşkeş çekildiği iddiasındalar. Meclis’te soruşturma açılmasını istiyorlar. Özdemir bir örnek veriyor:
“Geçen gün Divan toplantısında bir restoranın adını vererek bundan Meclis’in kazancı nedir, diye sorduk. Verilen yanıt şu oldu; o restorandan toplam 65 bin lira para girmiş Meclis kasasına, ama elektrik, su, yakıt vs. hariç, sadece o restoranda çalışan 10 personel için 100 bin lira para çıkmış aynı Meclis’in kasasından.”
Bakalım soruşturma talebi karşılık bulacak mı?

Melih Aşık - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları