loading
close
SON DAKİKALAR

Hüseyin Hakkı Kahveci: Erdoğan, Barzani'yi gündemden düşüremeyince ABD vize operasyonu yaptı

Hüseyin Hakkı Kahveci: Erdoğan, Barzani'yi gündemden düşüremeyince ABD vize operasyonu yaptı
Tarih: 13.10.2017 - 17:29
Kategori: Medya

Gazeteci Hüseyin Hakkı Kahveci: Şu anda Kerkük gündem mi? Barzani gündemden düştü. ABD vizeyle gündemden düşürdü. Baktı ki Erdoğan ve AKP düşüremiyor böyle bir operasyon yaptılar.

Gazeteci-yazar Hüseyin Hakkı Kahveci, Can Ataklı’nın hazırlayıp sunduğu Yazıişleri programına konuk olarak katıldı.

Kahveci, "Şu anda Kerkük gündem mi? Barzani gündemden düştü. ABD vizeyle gündemden düşürdü. Baktı ki Erdoğan ve AKP düşüremiyor böyle bir operasyon yaptılar" dedi.

Kahveci’nin konuşmasından bazı başlıklar şöyle:

"Türkiye 2002’den daha bağımlıdır. Biri bağımsızlaştık diyorsa Erdoğan'ın 1995-2009 arasındaki seyahatlerinin temeli ve planlamalarına baksın. Ziyaretlerine bakınca ABD’deki Musevi örgütleri, İsrail çıkıyor.

Türkiye tefeci banker sistemiyle yönetiliyor. Dünyada bunu icat eden Yahudilerdir Siyon protokollerinde geçer. Siyon protokolleri 1945'deki ekleriyle beraber 1976 Rabıta kongresindeki kararlarla örtüşüyor. Siyon protokolleri İsrail’in kuruluşundan önce kongrede alınmış kararlardır. Nerede, nasıl bir devlet kuracakları, bunun dünya düzeninde nasıl uygulanacağı yer alır. 14. maddede ‘cumhuriyetten demokrasiye geçecek’ der. Rabıta'da da ‘bütün müslüman ülkeler müslüman olduklarını belirtir şekilde demokrasi dizaynına geçmeli’ diyor. Siyonla örtüşüyor.

-Şu anda Kerkük gündem mi? Barzani gündemden düştü. ABD vizeyle gündemden düşürdü. Baktı ki Erdoğan ve AKP düşüremiyor böyle bir operasyon yaptılar. ABD’den, heyet geliyor. Önceden planlanmıştı, diyor. Önceden biliyordunuz ABD size iletti demek. Ben utanıyorum Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak. Kendi ülkemizi yurt dışında savunamıyoruz. Yönetim zafiyetine düşmüş bir yönetim var. Saklıyorsun benden. ABD heyeti önceden belirlenmişti diyelim, o zaman vize işlemleriyle ilgili kararı biliyordunuz. Dışişleri bunu biliyor muydu bilmiyor muydu, açıklasınlar.

-Ortadoğu’daki dünya liderleri Esad ve Barzani. Esad’ın topraklarında herkes birbirini kırıyor. Esad Şam’da.

Binali Yıldırım, Ulaştırma Bakanıyken Barzani’yle havayolu şirketi kurmadınız mı?

-Vizelerin kaldırılması değil, zorlaştırılma meselesi var. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı bu kadar konuşmaz ya.

Eskiden yapılan cuma gösterisi yok artık. Cuma namazından sonra hiç ABD, İsrail bayrağı yakılmamış. 

-AKP’nin tüzüğünü Amerika yazıyor, yolluyor.

-Kabile devletinin karşılığı aile, aşirettir. Barzanistan dediğimiz yer kabile bölgesi. Türkiye’yi Erdoğan ailesi yönetiyor, ortada. Tarım Bakanı Eşref Fakıbaba Başbakan’a ‘kararname gönderdim atama onaylanmadı’ diyor. Erdoğan ‘bana gönder’ diyor. Bu saltanattır. Türkiye’de saltanat hüküm sürüyor.

-Mehmet Şimşek’in ABD’ye gönderilmesinin nedeni İngiliz vatandaşı olması, ‘tutuklanmaz’ diyorlar. ABD’ye gitmeye korkuyorlar.

-Papa Papa Jean Paul, İslam dünyasında 2 kardinal var, diyor. Birisi Gülen.

-Hala FETÖ içindeki yapılar AKP’de hareket alanına sahipler. Yanlış da yönlendirebilirler. Cumhurbaşkanının ABD’nin vize kararıyla ilgili bu kadar konuşması doğru değil."



Vişne Haber Ajansı




ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları