loading
close
SON DAKİKALAR

İade edilmesine rağmen serbest bırakılan IŞİD sanığı Meclis gündeminde

İade edilmesine rağmen serbest bırakılan IŞİD sanığı Meclis gündeminde
Tarih: 21.02.2018 - 16:20
Kategori: Gündem

CHP'li Özgür Özel, Gürcistan tarafından Türkiye’ye iade edilen Garı katliamı sanığı Nusret Yılmaz hakkında gözaltı işlemi yapılmamış olduğunun ortaya çıkmasına ilişkin olarak, “Başına 1 milyon ödül konulan Yılmaz, nerede olduğu bilinmeden bir başka katliamın hazırlığını yapıyor bir yerlerde" dedi...

IŞİD’çiler için Türkiye girmenin, çıkmanın hatta yargılanmanın en konforlu olduğu coğrafya. Tutuklu olan adam, toplanacak delil kalmadı, delilleri karartma şüphesi kalmadı, dosyasında elinde silahlarla, bombalarla çektirdiği bir sürü fotoğraf olduğu halde tutuksuz yargılanıyor” dedi. Özel, TBMM Genel Kurulu’na konuya ilişkin bilgi verilmesini talep etti.

KATLİAMIN HAZIRLIĞINI YAPIYORLAR BİR YERLERDE

CHP’li Özel, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak bugün Cumhuriyet gazetesinde Alican Uludağ imzasıyla yayımlanan haberi anımsatarak, “Bu bir gazete haberi olmaktan çok öte, Mecliste doğrudan görüşülmesi gereken bazı detayları, gerçekleri barındırıyor. Habere göre kırmızı bültenle aranan Ankara Garı katliamı sanığı IŞİD emiri Nusret Yılmaz, iki kez yasal yollardan Gürcistan’a geçiyor. Gürcistan, Yılmaz’ı ‘aranıyor’ diye tutuyor ve Türkiye’ye iade ediyor. Ama iki iade de gözaltına alınmıyor. Başına 1 milyon TL ödül konulan Yılmaz, şimdi nerede olduğu bilinmeden bir başka katliamın hazırlığını yapıyor bir yerlerde” dedi. Özel, şunları kaydetti:

BU FİLMİ DAHA ÖNCE GÖRMÜŞTÜK

“Türkiye-Suriye sınırının yolgeçen hanı olduğunu biliyoruz. Türkiye’de sınır kapılarından başına 1 milyon TL ödül konulan bir teröristin elini kolunu sallaya sallaya resmi geçiş yapmasının nasıl izah edileceğini merak ediyoruz. Biz bu filmi daha önce görmüştük. 22 Mart 2016 tarihinde, bundan 2 yıl önce Belçika’da gerçekleşen saldırıda İbrahim el Bakraoui’nin 14 Temmuz 2015 ve Ağustos 2015 tarihlerinde Türkiye’den sınır dışı edildiği öğrenilmiş, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da bu teröristin, savaşçı olduğunun Belçika’ya bildirildiğini söylemişti. Biz bunu önce bir soru önergesiyle sormuş, soru önergesi süresi içinde yanıtlanmadığı için de bilgi edinme hakkına dayanarak başvurmuştur. Oraya gelinen cevapta, ‘Bu sorunun cevabı kamuoyunu ilgilendirmez’ deniyordu. Brüksel bombacısının Türkiye’den sınır dışı edilirken, kendisinin cihatçı olduğuna yönelik cumhurbaşkanının o günkü iddiasını resmiyete dökerek doğrulayamadık.

GİRMENİN, ÇIKMANIN, YARGILANMANIN EN KONFORLU OLDUĞU COĞRAFYA

Bugün de Gürcistan sınırından IŞİD’çiler elini kolunu sallaya sallaya giriyor. Gürcistan yakalıyor, iade ediyor, bizimkiler tutmuyor. Bugün başına 1 milyon TL ödül konmuş durumda. IŞİD’çiler için Türkiye girmenin, çıkmanın hatta yargılanmanın en konforlu olduğu coğrafya. Tutuklu olan adam, toplanacak delil kalmadı, delilleri karartma şüphesi kalmadı, dosyasında elinde silahlarla, bombalarla çektirdiği bir sürü fotoğraf olduğu halde tutuksuz yargılanıyor, sadece yurtdışına çıkış tedbiri uygulanıyor. Ama diğer yandan insan hakları savunucuları veya gazeteciler, muhalif olacak kim varsa, mevcut delil durumu değerlendirdiğinde tutukluluk haline devamına karar veriliyor. İçeriye kimin alınacağına Recep Tayyip Erdoğan, kimin salınacağına da referandum öncesi düşmanımız olan iyi ilişkiler sürdürmeye çalıştığımız Avrupa’nın liderleri karar veriyor. Ama bir Ahmet Şık, şansölyesi olmadığı için içeride tutulmaya devam ediliyor. Bakanlar da buradayken Gürcistan’dan iade edildiğinde tutuklanmayan cihatçılarla ilgili TBMM’ye bilgi verilmesini istiyoruz.”

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları