loading
close
SON DAKİKALAR

İBB'den 'İTaksi' ile ilgili açıklama geldi

İBB'den 'İTaksi' ile ilgili açıklama geldi
Tarih: 13.12.2017 - 18:28
Kategori: Şehir

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 'İTaksi' hakkında çıkan haberler nedeniyle bir yazılı açıklama yayımladı...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 'İTaksi' hakkında çıkan haberler nedeniyle bir yazılı açıklama yayımladı...

İBB'den yapılan yazılı açıklamada;

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentte hayatı kolaylaştırmak için bilgi teknolojisine dayalı ürünler geliştirmekte ve hemşehrilerimizin istifadesine sunmaktadır. iTaksi de gündelik hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelen mobil uygulamalardan biridir.

Büyükşehir Belediyemizin bir çok çalışmasında olduğu gibi iTaksi sistemi de kar amacı gütmeyen, yeni teknolojilerin sağladığı imkanlardan İstanbulluları yararlandırmayı amaçlayan mobil bir uygulamadır.Bu sistem ne kimseye menfaat temin etmekte ne de haksız bir kazanç sağlamaktadır. Bu yönde yapılan haber ve yorumlar tamamen spekülatiftir. Hiçbir şekilde doğru bilgi içermeyen yanlış ve haksız isnatlardır.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin büyük bir titizlikle yürüttüğü, birden fazla belediye birimi ve iştirak şirketinin katkısı ve emeği ile geliştirilen iTaksi, İstanbullu hemşehrilerin büyük güveni ve ilgisine mazhar olmuştur. Çin atasözünde denildiği gibi “elinde çekiç olan bütün sorunları çivi görür”, aklı ve zihni hep “rant”la meşgul olanlar da her işte “rant” arar. Kimseye özel bir menfaat sağlamayan, halkın yararına işler olabileceğine, bunun olağan ve olması gereken olduğuna ne yazık ki inanmazlar.Bu vesile ile iTaksi ile ilgili gerçekleri kamuoyu ile bir kez daha paylaşmak istiyoruz.

i-Taksi sisteminde cihaz ve ekipmanlar tüm esnafımıza ücretsiz olarak dağıtılmış olup, cihazlarda kullanılan data ücretleri de İ.B.B. tarafından karşılanmaktadır.

Bu sistemi kullananlar ilave hiçbir ödeme yapmamakta, yüzde 4,95 işletme bedeli taksiciler tarafından karşılanmaktadır.

Bu rakam, bankacılık hizmetleri ve sitemin sürekliliği için sistem ve data güncellemeleri nedeniyle gereklidir. Tüm yazılımlar %100 yerli mühendislik ve kaynak kodları kullanılarak oluşturulmuş olup İBB’ye aittir ve bir ayrı bir ücret alınmamaktadır.

Özellikle de herhangi bir firmaya ya da şahsa yazılım üzerinden bir pay aktarılması veya devamlı bir ücret ödenmesi söz konusu değildir. Sistemin işletmesi ise tamamıyla;İ.B.B. iştiraki olan İSPARK A.Ş. tarafından yürütülmektedir.

Sistem tamamen mevzuata uygun olup 25.06.2009 tarihli UKOME kararına dayanarak kurulmuştur. UKOME kararına ilişkin mahkemelerce alınmış herhangi bir iptal ya da yürütmeyi durdurma kararı yoktur.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur' dendi...

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları