loading
close
SON DAKİKALAR

İBB, meclis üyelerine yurt dışı görevlendirmeleri hangi ödenekle yaptırıyor?

İBB, meclis üyelerine yurt dışı görevlendirmeleri hangi ödenekle yaptırıyor?
Tarih: 12.02.2018 - 09:33
Kategori: Yerel

İBB Meclisi AB ve Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi olan İBB Meclisi CHP Üyesi Mehmet Berke Merter İBB Meclis Üyelerinin yurt dışı çıkışları ve görevlendirilmeleri hakkında soru önergesi hazırladı ve Meclis Başkanlığına sundu.

FETÖ darbe girişimi sonrası Meclis Üyelerinin yurt dışı görevlendirilmelerini Olağanüstü Hal KHK kapsamında; Başkanlığın mer’i “Tasarruf Tedbirleri” kapsamında alınan bir karar olduğunu hatırlatan CHP’li Meclis Üyesi Berke Merter önergesinde şu cümlelere dikkat çekti ve şu soruları sordu: “Alınan bu tasarruf tedbirleri ile ülke genelinde meclis üyelerinin zorunlu olmadığı müddetçe yurt dışı görevlendirmesi yapılmaması amaçlanmaktadır. Çıkan bu genelgeden sonra da Büyükşehir Meclisine; Meclis Üyeleri yurt dışı görevlendirmeleri ile ilgili hiçbir dosya gelmemektedir. Alınan tasarruf önlemi sadece yurt dışı çıkışları ile sınırlı olmadığını ümit ederek sormak istiyoruz; 1-İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri yurt dışı görevlendirmeleri Meclis kararı olmadan Belediyemiz tarafından yapılmakta mıdır? Bununla ilgili Belediye herhangi bir ödenek yapıyor mu? 2-Bu şekilde yurt dışına gönderilen Meclis Üyesi var ise bunlar kimlerdir? 3-Belediye İktisadi Teşekkülleri (BİT) İBB Meclis Üyelerini Yurt dışına göndermektemidir? Gönderiyorsa kimleri göndermektedir?

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi 2018 yılı Ocak ayı Meclis toplantılarında İBB Meclisi CHP Üyeleri Mehmet Berke Merter, Musa Keleş, Hasan Tapan, Zeynel Yılmaz, Sait Coşkunoğlu, Doğan Olgun, Seyit Ali Aydoğmuş ve Ercan Erdem’in imzaları ile önerge meclise sunuldu ve oy birliği ile Başkanlık Makamına havale edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Makamına;

Konu: Yurt Dışına çıkışlar

Hain FETÖ darbe girişimi sonrası ilan edilen Olağanüstü Hal KHK kapsamında; Başkanlığın mer’i “Tasarruf Tedbirleri” konulu genelgesiyle hiç de inandırıcı olmayan bir tasarruf uygulamasına gittiklerini iddia ederek; kamuda gereksiz harcamaların önüne geçilmesi ve kaynakların en rasyonel şekilde kullanılması amacı gerekçe gösterilerek Belediye Başkanları ile Belediye ve İl Genel Meclis Üyelerinin yurt dışına çıkışları izne tabi tutulmuştur. Bu izin; Büyükşehir İl ve İlçe Belediye Başkanlarının Bakanlıktan; Belde ve Belediye Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri ve İl Genel Meclis Üyeleri ise İl Valisi’nden alınacaktır denmiştir.

Alınan bu tasarruf tedbirleri ile ülke genelinde meclis üyelerinin zorunlu olmadığı müddetçe yurt dışı görevlendirmesi yapılmaması amaçlanmaktadır. Çıkan bu genelgeden sonra da Büyükşehir Meclisine; Meclis Üyeleri yurt dışı görevlendirmeleri ile ilgili hiçbir dosya gelmemektedir. Alınan tasarruf önlemi sadece yurt dışı çıkışları ile sınırlı olmadığını ümit ederek sormak istiyoruz;

1- İstanbul Büyükşehir Melediye Meclis Üyeleri yurt dışı görevlendirmeleri Meclis kararı olmadan Belediyemiz tarafından yapılmakta mıdır? Bununla ilgili Belediye herhangi bir ödenek yapıyor mu?

2- Bu şekilde yurt dışına gönderilen Meclis Üyesi var ise bunlar kimlerdir?

3- Belediye İktisadi Teşekkülleri (BİT) İBB Meclis Üyelerini Yurt dışına göndermektemidir? Gönderiyorsa kimleri göndermektedir?

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları