loading
close
SON DAKİKALAR

İBB memurları liyakate dayalı sınav istedi

İBB memurları liyakate dayalı sınav istedi
Tarih: 16.11.2017 - 09:38
Kategori: Sendika

Tüm Yerel-Sen İzmir 1 Nolu Şube, İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde 'Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı' ile ilgili topladığı bine yakın imzayı İzmir Büyükşehir Belediyesi idaresine sunmadan önce basın açıklaması yaptı.

Tüm Yerel-Sen İzmir 1 Nolu Şube, İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde “Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı” ile ilgili topladığı bine yakın imzayı İzmir Büyükşehir Belediyesi idaresine sunmadan önce basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını Tüm Yerel-Sen İzmir 1 Nolu Şube Eğitim Basın-Yayın Sekreteri Başar Özmen okudu. Son dönemlerde ülkemizin yaşadığı güncel olaylarda liyakata esas kurum içi yükselmelerinin çok önem kazandığını belirten Başar Özmen:

Ülkemizde son zamanlarda yaşadığımız siyasi ve bürokratik olaylarda devlet kurumlarında liyakate dayalı çalışma ve yükselmelerin ne kadar önemli olduğu; şahsa, camiaya ve torpile dayalı yükselmelerin ülkemize ne kadar zarar verdiği yaşadığımız olaylarda açıkça görülmüştür.

İBB ve bağlı kuruluşları İZSU Genel Müdürlüğü ve ESHOT Genel Müdürlüğü'nde görev yapmakta olan memur personellere yönelik “Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı” nın çalışanlarda aranan nitelikleri belirleyeceği, bunların unvan ve görevde yükselmelerini hizmet gerekleri ile liyakat, sicil, kıdem ve sınav sonuçlarını dikkate alarak düzenlenmesinin hizmette etkinlik ve verimliliği arttıracağını değerlendirmekteyiz.

Bu bağlamda mahalli idareler personellerinin görevde yükselme ve unvan değişikliği esaslarına dair yönetmelik kapsamında çalışan memurlar için görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının açılması ve çalışanların bu konudaki beklentilerinin yerine getirilmesi için Tüm Yerel-Sen olarak emekçilerden topladığımız imzaları bugün İBB idaresine sunuyoruz.

Tüm Yerel-Sen olarak liyakate esas yükselmelerin ve unvan değişikliklerinin gerçekleşebilmesi için görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının bir an önce açılmasını talep ediyoruz.

Basın açıklamasına Tüm Yerel-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Bilal Altıner, Birleşik
Kamu-İş İzmir İl Temsilcisi Tamer Yiğit Güler ,Tüm Yerel-Sen İzmir 1 nolu Şube yönetim kurulu üyeler, temsilcileri,aktivistler ve belediye kamu emekçileri katıldı. Basın açıklamasından sonra toplanan yaklaşık bine yakın imza İ.B.B. yazı işlerine teslim edildi.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları