loading
close
SON DAKİKALAR

İBB'ye bağlı çalışan taşeron işçiler: Erdoğan yalan söyledi!

İBB'ye bağlı çalışan taşeron işçiler: Erdoğan yalan söyledi!
Tarih: 22.02.2018 - 16:30
Kategori: Sendika

AKP'nin 'taşeron' düzenlemesinin ardından kadroya alınmayan İstanbul Büyüşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı taşeron işçiler, İstanbul Valiliği'ne toplu dilekçe verdiler.

AKP'nin sahte kadro vaatlerinin altından yine işçi düşmanı bir düzenleme çıktı.

soL'un aktardığı habere göre geçen Ocak ayında kadroya alınmadıkları için 3 günlük iş bırakma eylemi yapan İSKİ bakım- onarım emekçilerinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı taşeron işçiler taleplerini dile getiren bir eylem yaptı. 

'ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMALAR'

İBB'ye bağlı BulvarYapı isimli şirkette çalışan işçilerin bir kısmına kadro verileceği açıklanırken, bazı işçiler bu açıklamanın dışında bırakıldı. 

Kadro verilen işçilere "Sosyal haklarımdan feragat ediyorum" ibaresi bulunan bir belge imzalatılırken, İBB'ye bağlı İstanbul Beton Elemanları ve Hazır Beton Fabrikaları San. ve Tic. A.Ş (İSTON), belgelerde yanlışlık olduğu ve işçilerin kadroya alınmadıklarını duyurdu. 

Söz konusu duyurunun ardından toplu dilekçe vermek için İstanbul Valiliği önünde bir araya gelen işçiler, İSTON'un cevaplarındaki uyuşmazlığa tepki gösterdi.

'YALAN SÖYLEMİŞLER'

Valilik önünde bekleyen ve soL'a konuşan işçiler, kendilerinin AKP'li olduklarını ifade ederek, "Kütahya'da Erdoğan'ı dinledik ama durum buysa bize yalan söylemişler. Bundan sonra oy moy yok" ifadelerini kullandı.

İstanbul'un kanalizasyonlarının bakım ve onarımını yapan işçiler ise, "Kanalizasyonda çalışıyoruz, çalışma koşullarımızın ağırlığı belli, hal böyleyken kadro verilmiyor. Bizim üstümüzden milyarlar kazananlar bize asgari ücret bile vermiyor" diyerek tepki gösterdiler.

Belgeleri onaylanan bir grup işçi, İSTON'da kendileriyle ilgilenen bir kurum müdürünün keyfi tavrına maruz kaldı. İşçilerin belgelerinde yanlışlık olduğunu iddia eden müdür, "istemesi durumunda" kadro kabulünü onaylamayacağını ifade etti. 

İŞ BÖLÜMLERİ VE İŞÇİLER ARASIN AYRIM

Dilekçe verme işlemlerinin ardından, kar temizleme bölümünde çalışan taşeron işçilerin kadroya alınacağı bilgisi verilirken, yol bakımdaki işçilerin ise sadece bir kısmına kadro verileceği ileri sürüldü.

soL'un edindiği bilgilere göre, belge onayı alan işçiler için yazılı- sözlü sınav yapılacağı ve emekçilerin güvenlik soruşturmasından geçirileceği kaydedildi. 

Öte yandan İSKİ'nin bakım ve onarım işlerinde çalışan taşeron işçiler, çalışma koşullarına tepkilerini dile getirdi:

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları