loading
close
SON DAKİKALAR

İçişleri Bakanı Soylu’nun 'Kartal Belediye Başkanını bir kere bile orada görmedim' sözlerine CHP'den fotoğraflı yanıt

İçişleri Bakanı Soylu’nun 'Kartal Belediye Başkanını bir kere bile orada görmedim' sözlerine CHP'den fotoğraflı yanıt
Tarih: 11.02.2019 - 14:24
Kategori: Gündem

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, Kartal’da çöken binayla ilgili “Kartal Belediye Başkanını bir kere bile orada görmedim" sözlerine fotoğraflarla yanıt verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kartal’da çöken binaya ilişkin yaptığı açıklamada, “Kartal Belediye Başkanını bir kere bile orada görmedim. Bir bina çökmüş, altında enkaz var. Her taraftan insanlar gelmiş. Oradaki insanların bir derdi, bir sıkıntısı var. Belediye başkanlığı sadece koltuğa oturmakla olmaz, samimiyetle, insanlıkla olur. Şikayet ediyorum, bu dünyada da şikayetçiyim, öteki dünyada da o adamdan şikayetçiyim” demişti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, Bakan Soylu'nun iddiaları üzerine Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz'ün binanın çöktüğü bölgeyi ziyaretine ilişkin fotoğraflarını sosyal medya üzerinden yayınladı.

Adıgüzel, "İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Kartal’da bina çökmesi sonucu 21 yurttaşımızın yaşamını yitirdiği üzücü hadiseye ilişkin Kartal Belediye Başkanımız Altınok Öz’ün olay mahaline hiç gelmediği yönündeki yalan ve provokatif beyanını şiddetle reddediyoruz. Üzücü hadisenin gerçekleştiği ilk andan itibaren olay mahalinde olan Kartal Belediye Başkanımız Altınok Öz, Kartal Belediyesi’nin tüm imkanlarını seferber ederek halkımızın yardımına koşmuştur. Süleyman Soylu’yu yaşanan acılar üzerinden vatandaşlarımızı provoke etmek ve kamuoyunu yanlış yönlendirerek seçim öncesi konuyu CHP’yi suçlamak maksatlı kullanmak yerine Kartal halkının acısını paylaşmaya davet ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Kartal Belediyesi: Çöken bina hakkında 'imar barışı' başvurusu var

Öte yandan Kartal Belediye Başkanlığından yapılan açıklamada çöken binayla ilgili daha önce alınmış bir riskli yapı kararı bulunmadığı belirtilerek, "İmar Barışı" olarak bilinen mevzuat kapsamında hak sahipleri tarafından bina için Yapı Kayıt Belgesi başvurusu bulunduğu açıklamıştı.

Başkan Altınok Öz de çöken bina hakkında yıkım kararı olmadığını belirterek, şu açıklamada bulunmuştu:

“O çöken binanın karşısında iki tane bina, riskli yapıya başvurdu ve Kartal Belediyesi tarafından yıkıldı. Kartal Belediyesi’nde yıkım kararı olan hiçbir bina, ayakta değildir. Bunu net söylüyorum. Dolayısıyla bu binanın da riskli raporu söz konusu değil. Yıkım isteği söz konusu değil ama imar barışına başvuru söz konusu.”

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları