loading
close
SON DAKİKALAR

İDO'dan 'yardım etmediler' iddiasına yalanlama

İDO'dan 'yardım etmediler' iddiasına yalanlama
Tarih: 21.08.2014 - 18:57
Kategori: Gündem

İDO'ya ait feribotun kaptanının yardım etmediği iddialarına İDO'dan yalanlama geldi...

İDO Basın Müşavirliği’nden, Kumburgaz’da 5 gencin denizde kaybolmasıyla ilgili yazılı açıklama yapıldı. “Geçtiğimiz pazar günü Kumburgaz’da denize açılan 5 gencin kaybolmasıyla ilgili olarak derin üzüntülerimizi bildirmek isteriz” denilen açıklamada şöyle denildi: “Bu konu ile ilgili olarak sanki kaptanımız 5 genci görmüş ve hiçbir yardım girişiminde dahi bulunmamış gibi göstermeye çalışan bir anlayışın ileri sürülmekte olduğunu gözlemliyoruz.

Belirtilen tarihte, seyir esnasında değişen ve ağırlaşan hava koşullarında Avşa-Yenikapı seferini yapmakta olan deniz otobüsümüzün kaptanına personelimiz vasıtası ile kendisinin de kaptan olduğunu ifade eden bir yolcumuz tarafından ‘denizde hareket eden bir motor görüldüğü, içinde iki kişi olabileceği ve yardıma ihtiyacı olabileceği’ şeklinde bir ihbar ulaşmış; ancak kaptanımızın gözle, dürbünle ve radarla yaptığı kontrolde herhangi bir motor görülememiştir. Kaptanımız, yine de donanımlı gemiler tarafından daha detaylı arama yapılabilmesi için ilgili ihbarı dikkate almış, yetkili kuruluş olan Kıyı Emniyeti’ne bağlı Sektör Marmara’ya telsizle kanal 14’ ten haber vermiş, koordinatlarını ve ihbarın mevkiini bildirmiştir.

Kaptanımız; kendisinin görmediği, tespit edemediği, mevcudiyeti kendisince belirlenemeyen ‘denizde görülen bir motor’ ile ilgili olarak gerekli her türlü kontrol ve ihbarları yapmış ve 450 yolcusuyla fırtınalı ve ağır hava şartlarında seyrini tamamlayarak yolcularını tahliye etmiştir. Kaptanımızın ihbarından sonra gerekli arama kurtarma çalışmaları ise ilgili kurumlar tarafından yapılmaktadır.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları