loading
close
SON DAKİKALAR

İffetsiz kahkahalar

İffetsiz kahkahalar
Tarih: 30.07.2014 - 00:00
Kategori:

Melih Aşık; Bülent Arınç verdiği iffet dersiyle yine gündemi yakaladı!

Bülent Arınç verdiği iffet dersiyle yine gündemi yakaladı!
Neymiş... “Genç kızların yüzüne bakınca yüzleri kızaracakmış... Erkek iffetli olacak, zampara olmayacak. Kadın da iffetli olacak, herkesin içerisinde kahkaha atmayacak, bütün hareketlerinde cazibedar olmayacak...” imiş...
Twitter’de Bay Arınç’ın kulağı epey çınlatıldı. Bakınız kimler neler söyledi:
Tufan Türenç: “Arınç’ın istediği gibi bir dünya var. Arabistan. Kadın konuşmaz, gülmez, eğlenmez, çarşafların içinde erkeklerin gerisinde yürür.”
Selami İnce: “Ülkede kahkaha atacak hal mi bırakınız: Soma, Roboski, Berkin, Ali İsmail...”
Ahmet Eyüp Özgüç: “AKP kahkaha atmanın günah olduğu ama hırsızlığın günah olmadığı yeni bir din türetti.”
Murat İde: “BİZ, onlar doyasıya GÜLSÜN diye yaşıyoruz..”
Ferai Tınç: “Arınç kadınlara mahremi namahremi bileceksiniz diyor. Biliyoruz. Hırsızlık namahremdir.”
Uğur Dündar: “Kadını küçük yaşta evlendirenler, okutmayanlar, üretimden koparanlar, dövüp şiddet uygulayanlar karşısında sus, kahkaha atınca konuş!”
Sedef Kabaş: “Kadın çığlıklarına kulağını kapatanlar kadın kahkahasından rahatsız olur elbet.”
Kanat Atkaya: “Siyasetçinin de iffetlisi lazım, zevzek zevzek konuşmayacak.”
Ali Çimen: “Kadınların kahkahası değil ama Yusuf Yerkel’in dünyaya manşet olan tekmesi için kanıt yok demek, ahlaksızlıktır.”
Atilla Taş: “Bu ülkede en çok ağlayan kadınlar, en çok onların gülmeye hakkı var.”
Aylin Nazlıaka: “Bu kafa IŞİD kafasıdır.”

IŞİD muamması

Kendilerini Sünni Müslüman olarak tanımlayan IŞİD adlı örgüt Suriye ve Irak’ta kendi mezhebinden olmayan ne kadar türbe, mezar, cami varsa dinamitle uçuruyor. İslam dünyası Danimarkalı karikatüriste gösterdiği kadar tepki göstermiyor.
Gazze’de İsrail Müslümanlara karşı büyük insanlık suçları işlerken IŞİD oralı olmuyor... Gidiyor İsrail’in hasmı sayılan Şiilerle savaşıyor... Adeta ABD ve İsrail adına çalışıyor. Bir de bizimle meselesi var. Önceki akşam haberlerde izledik. Suriye’de tutuklanmış yabancıları IŞİD sınırımıza getirip teslim etti. Ama bebekler dahil 48 konsolosluk personelimiz ellerinde...
Bunlar bizim aynı zamanda din kardeşimiz oluyorlar iyi mi?

CUMHURİYET

Cumhuriyet yeniden yapılanma çerçevesinde İstihbarat Şefi Cengiz Yıldırım, Ekonomi Haberleri Şefi Hasan Eriş ve Dış Haberler Şefi Özgür Ulusoy’la yollarını ayırdı.
Yazı işlerine Murat Sabuncu, Ceyda Karan ve Ahmet Şık transfer edildi. İki de yeni yazar var; Aydın Engin ile Özgür Mumcu...
Aydın eskiden de oradaydı. Geri döndü. Yeni dönemde gazeteye başarılar diliyoruz. Bir iki de dost uyarısı... Spor’u çok ihmal ediyorsunuz... Etmeyiniz. Ankara’da güçlü bir kadro var. Onları öne çıkartınız. Demokratik laik Cumhuriyet’i savunma hattından sapmayınız. Cumhuriyet, laik Cumhuriyet’in kalesidir, öyle kalmalıdır.

BASKET

Avrupa Gençler Basketbol Şampiyonası Konya’da devam ediyor. Ne basınımız ilgili, ne Avrupa’nın ikinci lig maçlarını bile naklen veren TRT ilgili... Meraklılar FİBA’nın internet sitesinden izleyebiliyor. Türkiye Basketbol Federasyonu’nun internet sitesinde bile doyurucu bilgi yok...
Konya’da karşılaşmaların yapıldığı salona bakıyorsunuz... Bomboş... Belli ki Konya’ya yönelik bir tanıtım bile yapılmamış... Oysa maç aralarında çeşitli yarışmalar düzenlenerek benzeri cazip etkinliklerle salona seyirci çekilebilirdi... Basketbol Avrupa’da başarılı olduğumuz bir spor dalı. Ümitlerde iki hafta önce Avrupa Şampiyonu olduk... Gençlerin de şampiyonluk umudu var. Tabii bunun için destek gerekiyor. İlgi gerekiyor.

Atatürk’ün kurtardığı memlekete kurulup, O’nun kurduklarını satıp, O’nu beğenmeyen iktidarlar, kendilerinden sonra gelecek kuşaklara satacak bir bakkal dükkanı bile bırakmıyor...
Akif Kökçe

TIRT

TRT Türk 4, 5, 6 Temmuz tarihlerinde Tayyip Erdoğan’a 305 dakika ayırmış... Ekmeleddin İhsanoğlu ve Selahattin Demirtaş’a ise 0 dakika... Cumhurbaşkanı adayları haklı olarak şikâyet ediyor. Selahattin Demirtaş’ın şikâyetine TRT Genel Müdür İbrahim Şahin cevap veriyor:
- Kendilerini yarışta daha şimdiden mağlup görenlerin, bizim üzerimizden mazeret üretme kurnazlığına başvurması milletimiz tarafından yakından izlenmektedir... Bundan sonra TRT’yi hedef alan bu ağır ithamlar canlı yayınlarda devam ederse yayını keseceğiz.
Şahin, maşallah parti lideri gibi konuşuyor. TRT yasası, yayın ilkeleri gibi şeyler hak getire. TRT babasının malı.. İster yayını keser isterse bir iki dakika lütfeder. İşte TRT’nin hali...

Melih Aşık - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları