loading
close
SON DAKİKALAR

İHH kampanyası ders kitabında

İHH kampanyası ders kitabında
Tarih: 17.10.2018 - 08:49
Kategori: Eğitim

MEB’in 4’üncü sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı’nda, İHH’nin okullarda başlattığı, “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” kampanyasından övgüyle söz edildi

İnsani Yardım Vakfı’nın (İHH) okullarda ve Kuran kurslarında düzenlediği, “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” kampanyası, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) 4’üncü sınıf Sosyal Bilgiler Kitabı’nda tanıtıldı. BirGün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre; Eğitimcilerin, “Bağış yapamayacak durumda olan öğrenciler için olumsuzluk oluşturuyor” ve “Toplanan paraların nereye gittiği bilinmiyor” gerekçesiyle eleştirdiği kampanyanın övüldüğü kitapta projeye ilişkin, “Küçük yüreklerden dev kampanya” denildi.

‘Örnek davranış sergilediler’

Eğitimcilerin de tepkisini çeken kampanyadan MEB’in Sosyal Bilgiler ders kitabında da övgüyle söz edildi. Kitapta, “Küçük yüreklerden dev kampanya” başlığıyla duyurulan projeye ilişkin, “Öğrenciler, harçlıklarından biriktirdikleri paraları hiç tanımadıkları bir yetim öğrenciye göndererek örnek davranış sergilediler” denildi. Kampanyanın övüldüğü Sosyal Bilgiler ders kitabında, proje ile öğrencilerin hoşgörüyü, sevgiyi ve empati kurmayı öğrendiği savunularak “Öğrencilere değerler eğitimini vermeye çalışıyoruz” ifadesi kullanıldı.

Proje ile öğrencilerden milyonlarca lira toplandığının altını çizen Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan ise “Bu paraların nasıl ve nerelerde kullanıldığına dair kamuoyunun hiçbir bilgisi bulunmamaktadır” dedi. İHH kumbaralarının okul idarecilerinin eliyle sınıflara dağıtılmasının ve sürdürülmesinin kabul edilemeyeceğini belirten Aydoğan, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “İHH ve benzeri oluşumların okullarda projelerine devam etmesi hukuk dışı, kampanyanın ders kitaplarında yer alması ise eğitim hakkının ihlalidir. Kamusal, bilimsel eğitim mücadelesi bu ülkede yaşayan herkes için artık yaşamsal bir mücadeledir.”

Gerici bir yaşam felsefesini savunan vakıfların MEB’de aktif olmasını eleştiren Eğitim İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, “Bakanlığın İHH’yi, protokol imzalanan diğer vakıflar gibi basite indirgemesini kabul etmiyoruz” dedi. Yıldırım, İHH’nin okullarda para toplamasına ve “Değerler Eğitimi” adı altında yaptığı etkinliklere karşı olduklarını kaydederek, “Amacı belli olmayan bu tür vakıfların tüm etkinliklerine itiraz ediyoruz” diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları