loading
close
SON DAKİKALAR

İhsanoğlu: Aynı Abdestle Ömür Boyu Namaz Kılınmaz

İhsanoğlu: Aynı Abdestle Ömür Boyu Namaz Kılınmaz
Tarih: 22.07.2014 - 04:01
Kategori: Siyaset

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, CNNTürk'te yayınlanan Tarafsız Bölge programında, Ahmet Hakan'ın yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri üzerine sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, canlı yayında CNN Türk'te Tarafsız Bölge programında Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı. İhsanoğlu, "TRT bu tarafgirliğe devam ederse tarihin kara lekeli sayfalarında yerini alacaktır. Cumhurbaşkanlığı seçim yarışının Çelebice geçmesi lazım" dedi.

Ekmeleddin İhsanoğlu, CNN Türk'te katıldığı programda "28 Şubat mağduriyetini niye kullanmadınız" sorusunu "Aynı abdestle ömür boyu namaz kılınmaz" diye yanıtladı.

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, canlı yayında CNN Türk'te Tarafsız Bölge programında, Ahmet Hakan'ın kendisine yönelttiği 28 Şubatla ilgili "28 Şubat mağduriyetini niçin kullanmıyorsunuz?" sorusuna "Aynı abdestle ömür boyu namaz kılınmaz." yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, CNNTürk'te yayınlanan Tarafsız Bölge programında, Ahmet Hakan'ın yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri üzerine sorularını yanıtladı.

"28 ŞUBAT MAĞDURİYETİ"

Ahmet Hakan'ın "28 Şubat'ta mağdur olduğunuzu söylediniz. Neden bu mağduriyeti kullanmıyorsunuz?" sorusuna "Bunu kullanan çok kişi var. Ben böyle bir şey kullanmam. O dönem baskı görünce üniversiteden istifa etmek zorunda kaldım. Uğraşamadım. Ama mağduriyet kullanma gibi bir şeyim yok." diye yanıt veren İhsanoğlu "Aynı abdestle ömür boyu namaz kılınmaz." dedi.

"BİZ HER YERE GİTTİĞİMİZDE 200 KORUMAYLA GİTMİYORUZ"

İhsanoğlu, "Biz bir yere gittiğimizde 200 tane korumayla gitmiyoruz." diye Erdoğan'a göndermede bulundu. Biz halk içinde yürüyoruz. Her gittiğimiz yerde valilerimiz bu konuda yardımcı oluyorlar." diyen İhsanoğlu, valilere teşekkürlerini sundu.

"BEN KENDİ DÜŞÜNCELERİMİ YANSITIYORUM"

"Söyledikleriniz CHP'yi ya da MHP'yi kızdırır diye düşünüyor musunuz?" şeklindeki soru üzerine yanıt veren İhsanoğlu, "Doğru Yol Partisi destek açıklaması yaptı. İlk teklifi yapan CHP ve MHP oldu. İki partinin genel başkanlarının kendi ifadeleri, "Biz partilerimize genel başkan adayı aramıyoruz. Türkiye'ye cumhurbaşkanı adayı arıyoruz. Kendisi bizim partimizin üyesi değil. Ancak biz şu vasıflarda insan arıyoruz ki, Türkiye'nin tamamını temsil etsin." oldu. Ben de bu nedenle hiç bir partinin resmi üyesi değilim. Ben kendi düşüncelerimi yansıtıyorum. Benim 6 ok ile de 9 ışık ile de bir bağlantım yok. Hem CHP'nin hem de MHP'nin farklı politikaları var. Ben gezerken, bakıyorum 10 partinin de il, ilçe başkanları geliyor bizi karşılıyor. Demek ki toplumda böyle bir birlik şuuru var. Ben şunu da görüyorum, bunu yadırgayanlar var. Hoşlarına gitmesine karşın yadırgıyorlar. Çünkü daha önce böyle bir şey görmemişler. CHP ve MHP bir araya geliyor ve tepede değil, tabandan gelen bir arzuyla birleşiyorlar. Ben bunu gezilerde görüyorum." dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları