loading
close
SON DAKİKALAR

İhsanoğlu, Demirtaş ve Erdoğan'la Telefonda Görüştü

İhsanoğlu, Demirtaş ve Erdoğan'la Telefonda Görüştü
Tarih: 28.07.2014 - 15:59
Kategori: Gündem

'Çatı Aday' olarak Köşk seçimlerinde yarışacak olan Ekmeleddin İhsanoğlu, rakipleri Başbakan Erdoğan ve Selahattin Demirtaş'ı arayarak bayramlarını kutladı.

"Çatı Aday" olarak Köşk seçimlerinde yarışacak olan Ekmeleddin İhsanoğlu, rakipleri Başbakan Erdoğan ve Selahattin Demirtaş'ı arayarak bayramlarını kutladı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine çatı aday olarak giren Ekmeleddin İhsanoğlu, diğer iki aday, Recep Tayyip Erdoğan ve Selahattin Demirtaş'ı telefonla arayarak bayramlarını kutladı.

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, bayramın birinci günü sabahı, kendisine destek veren ya da vermeyen, tüm siyasi partilerin liderlerini, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ve KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun ayrı ayrı arayarak, bayramlarını kutladı.

"ÇOCUKLARINIZ VE TORUNLARINIZLA, HAYIRLI BAYRAMLAR..."

Başbakan Erdoğan 'la yaptığı telefon görüşmesinde bayram tebriğini ileten İhsanoğlu, "Çocuklarınız ve torunlarınızla, hayırlı bir bayram geçirmenizi dilerim" dedi. Başbakan Erdoğan da İhsanoğlu'na aynı dileklerle yanıt verdi.

DEMİRTAŞ'LA DİYARBAKIR'I KONUŞTULAR

İhsanoğlu, bir diğer Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ı da tebrik için aradı. Demirtaş'la bayramlaşmanın ardından, İhsanoğlu'nun Cuma günü yaptığı Diyarbakır mitingi ele alındı. Demirtaş, İhsanoğlu'na, "İyi bir miting gerçekleştirmişsiniz" derken, İhsanoğlu da, "Keşke siz de orada olsaydınız. Görüşme imkanı bulurduk" yanıtını verdi.

LİDERLERİ TEK TEK ARADI

Türk halkının ve İslam aleminin bayramını kutlayan İhsanoğlu, başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olmak üzere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile mecliste grubu bulunan partilerin genel başkanlarını arayarak bayramlarını kutladığını söyledi.

İhsanoğlu, şöyle konuştu: "Bu Sabah ailemizle birlikte Sabah kahvaltısı sofrasındayken, başta sayın cumhurbaşkanımıza, sayın başbakanımıza ve mecliste grubu bulunan sayın genel başkanlara en iyi bayram dileklerimi sundum. Ayrıca KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve ailesi ile bizi destekleyen meclis dışındaki partilerin genel başkanlarını arayarak karşılıklı bayram tebriğini yapmış bulunuyorum. Bunu yapabildiğim için çok mutluyum. Türkiye'nin bir bayram havası yaşamasını temenni ediyoruz. 76 milyon yurtaşımızın, Gazze'de Irak'ta Suriye'de Doğu Türkistan'daki Uygur kardeşlerimizin ve bütün dünyada mazlum olan, sıkıntı çeken müslümanların huzur içinde olmalarını cenab-ı Allah'tan niyaz ederim. Kuzey Irak'ta o gaddar, terörist IŞİD tarafından rehin tutulan evlatlarımızın bir an evvel ailelerine kavuşmalarını temenni ediyorum."

İhsanoğlu, Demirtaş ve Erdoğan'la Telefonda Görüştü

"BENDE DAVUL ZURNA YOK"

Konuşmasının ardından yanına yaklaşan bir vatandaşın "İsrail politikalarına karşı sizden ciddi bir kınama istiyoruz" sözlerine İhsanoğlu, "Benim bu konuda defalarca açıklamalarım oldu." diye yanıt verdi. Aynı vatandaşın "ben duymadım" şeklindeki sözleri karşısında ise İhsanoğlu, "İsrail'in bu zülmü, tecavüzü, insanlığa saldırısı ilk defa olmuyor. Belki siz beni takip etmediğiniz için çok hüzünleniyor ve üzülüyorsunuz. Benim heyecanım sizinkinden daha büyüktür. Çünkü ben bu vahşet filmini hayatımda çok defa gördüm. Genel sekreterlik görevim sırasında 2008-2009 yıllarında aynı senaryoyu gördüm ve devlet terörü uygulayan İsrail'e karşı durabilen tek uluslararası kuruluşun genel sekreteriyim. Birleşmiş Milletler'in İnsan Hakları Konseyi'nden kınama kararı çıkarttım. Ancak ben bunları yaparken sesli yapmadım. Bende davul zurna yok. Ben Gazze'ye ilk kez yardım götüren uluslararası kuruluşların başındayım. Ben bunları yaptığım halde ve son 20 günde defalarca söylememe rağmen bana karşı yalan söylüyorlar. Siz yalanları dinliyorsunuz."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları