loading
close
SON DAKİKALAR

İkinci Trakya Belediye Başkanları zirvesi Beylikdüzü'nde yapıldı

İkinci Trakya Belediye Başkanları zirvesi Beylikdüzü'nde yapıldı
Tarih: 29.07.2016 - 13:55
Kategori: Yerel

Beylikdüzü Belediyesi ve Büyükçekmece Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Trakya Belediye Başkanları Zirvesi, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde yapıldı.

2016 yılının ikinci Trakya Bölgesi CHP’li Belediye Başkanları Buluşması, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün ev sahipliğinde TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Belediye başkanlarının zirvede verdiği ortak mesaj ise egemenlik ve demokrasi için mücadelelerinin daim kalacağı oldu. Başkanlar, “Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu laik ve demokratik Cumhuriyet şerefimizdir.” dedi.

Beylikdüzü Belediyesi ve Büyükçekmece Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Trakya Belediye Başkanları Zirvesi, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde yapıldı. Trakya ve İstanbul Avrupa Yakası ilçelerinin CHP'li Belediye başkanlarının ağırlandığı zirvede Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilçeyi tanıtıcı ve vizyon projeleri ortaya koyan bir sunum yaptı. İmamoğlu, özellikle ilçenin 2030 yılını planladıklarını ve 2016’nın sonunda bu planı halka paylaşacaklarını ekledi. Zirveye katılan CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ise bu organizasyonda bir araya gelmenin çok değerli olduğundan bahsederek, emanet olan bu topraklara sahip çıkmak için toplantıya katıldığını belirtti. Canpolat, "CHP'li belediye başkanları olarak öne çıkardığınız başarılarınızı, sosyal projelerinizi kuvvetli bir şekilde tanıtmanızı ve yönetimlere örnek olmasını istiyorum" dedi. Gün boyu süren toplantıda OHAL dönemlerinde mahalle idareler olarak nasıl bir çalışma planı oluşturulması ilgili fikir ve öneriler de belediye başkanları tarafindan ortaya kondu.

Tüyap Fuar Merkezi’ndeki başkanlar buluşmasında, Türkiye’nin yaşadığı darbe girişimi ve sonrasındaki gelişmeler, belediyelerin sürece katkısı ve gelecekte yaşanabilecek sorunlar ile yerel yönetimleri ilgilendiren konular tartışıldı. Başarılı geçen zirve sonunda buluşmaya katılan CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, Bakırköy Belediye Başkanı Op. Dr. Bülent Kerimoğlu, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker, Kavakköy Belediye Başkanı Necati Kopça, Kofçaz Belediye Başkanı Mehmet Balcı, Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Rıfat Örnek ve Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Osman Korkmaz ortak bir açıklama yaptı. Başkanlar: “Nerden gelirse gelsin halkın iradesine, anayasal düzene karşı eyleme ve darbeye şiddetle karşıyız.” dedi.

CHP’li belediye başkanları "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" ilkesi doğrultusunda sonsuza dek mücadele edeceklerini belirterek “Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu laik ve demokratik Cumhuriyet şerefimizdir.” şeklinde ifadede bulundu. Başkanlar, zirveyi "Yaşasın demokrasi, yaşasın laik Cumhuriyet.’’ sloganı ile kapattı. Ardından Başkan İmamoğlu rehberliğinde Beylikdüzü bölge gezisi yapıldı. Vizyon projelerin gerçekleşeceği alanlar görüldü. Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi’ni ziyaret eden başkanlar, mekanın dönüşüm hikayesini de dinledi. Gün, West İstanbul Marina’daki Calisto Restaurant’ta verilen akşam yemeği ile sona erdi.

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları