loading
close
SON DAKİKALAR

İlave ücreti maaşından kesinden doktor hakkında mahkemeden karar: Ücret emeğin karşılığıdır, koşulsuz ödenmelidir

İlave ücreti maaşından kesinden doktor hakkında mahkemeden karar: Ücret emeğin karşılığıdır, koşulsuz ödenmelidir
Tarih: 19.04.2018 - 15:29
Kategori: Sendika

Genel Sağlık-İş, İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde doktor kadrosunda görev yapan ve iş yeri hekimi olarak görevlendirilen üyesinin, işyeri hekimi olarak görev yapmasından dolayı ödenen ilave ücretlerin maaşından kesilmesini yargıya taşıdı. Mahkeme idarenin haksız işlemini durdurdu. ...

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde doktor kadrosunda görev yapan ve iş yeri hekimi olarak görevlendirilen Genel Sağlık-İş üyesi, görevinin gereklerine uygun olarak görev yaptığını ve tüm hastanenin işyeri hekimliği görevini ifa etmiş olmasına rağmen kendisine ödenmiş olan ücretlerin Maliye Bakanlığı’nın görüşü gerekçe gösterilerek iadesinin istendiğini ve emeğinin karşılığı olan ücretlerin maaşından kesilerek geri alındığını belirterek Genel Sağlık-İş’in desteğini talep etmişti.

Genel Sağlık-İş tarafından hak ve hukuka aykırı işlemin iptali için İzmir İdare Mahkemesi’nde dava açılmıştı. Yapılan yargılama sonucunda mahkemece idarenin haksız işlemi iptal edilmiş ve emeğin karşılığının hak edene ödenmesine karar verildi.

Mahkeme gerekçesinde; “2014 yılından itibaren ve halen İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde doktor kadrosunda görev yapan ve iş yeri hekimi olarak görevlendirilen davacının, çalışmaları karşılığında hak ettiği ilave ödemenin, hizmet alan kurum açısından Yasanın 8. maddesinden kaynaklanan bir zorunluluk olduğu sonucuna varıldığından, iş yeri hekimliği ücretinin iadesine ilişkin dava konusu işlemde hukuka uyarlık bulunmadığı sonuç ve kanaatine varılmıştır.” denildi. 

Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Zekiye Bacaksız'ın konuyla ilgili açıklaması şöyle: “Genel Sağlık-İş yine haktan yine hukuktan yana mücadelesinde bir önemli başarıya daha imza atmıştır. Mahkemenin kararında belirtildiği gibi çalışanın emekçinin “çalışmalarının karşılığında hak ettiği” ücretler hak edene ödenmelidir. Benzer mağduriyetler icap nöbetleri, döner sermaye, fazla çalışma gibi konularda da yaşanmaktadır. Genel Sağlık-İş bu konularda da hukuki mücadelesine devam etmektedir.” 

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları