loading
close
SON DAKİKALAR

İlnur çok çevik!

İlnur çok çevik!
Tarih: 25.06.2016 - 00:00
Kategori:

Melih Aşık; Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İlnur Çevik, katıldığı bir televizyon programında Avrupa’da lider olmadığını öne sürerek Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı 'klonlama' önerisinde bulundu...

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İlnur Çevik, katıldığı bir televizyon programında Avrupa’da lider olmadığını öne sürerek Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı “klonlama” önerisinde bulundu ve dedi ki:

“Avrupa’da ciddi bir liderlik krizi var. Öncü yok, lider yok. Hatta ben yarın sabah gazetesinde orada dedim, bunlarda lider yok, hiçbir şey de yok, yol gösterecek adam da yok, rehber de yok. Biz en iyisi bu Tayyip Erdoğan’ı klonlayalım, her ülkeye bir tane verelim.”
CHP Milletvekili Fikri Sağlar Cumhurbaşkanı Başdanışmanı sıfatını taşıyan birinin:
“Bunlarda lider yok, yol gösterecek adam da yok, rehber de yok” şeklinde konuşmasının Batı ülkelerini rencide edeceğini, zaten bozuk olan diplomatik ilişkilerin düzelmesine değil daha da bozulmasına sebep olacağını söyledi.
İlnur Çevik’in iki şapkası var; her devirde liderlere yaklaşmayı başaran bir gazeteci... Ve Kuzey Irak’ta işleri olan bir işadamı..
Fikri Sağlar o yüzden sordu:
- Başdanışman İlnur Çevik’in iş hayatı devam etmekte midir?
Bu soru daha geniş çaplı bir soruyu sormayı zorunlu kılıyor:
- Cumhurbaşkanlığında görevli tüm danışman ve başdanışmanların özel işlerini bırakmaları şart koşulmakta mıdır?
- Bu danışmanların “Cumhurbaşkanlığı danışmanı” kartvizitini özel işlerinde kullanıp kullanmadıkları izlenmekte, böyle durumların önüne geçilebilmekte midir?
Zihin tırmalayan sorular bunlar...

Heykel nerede?

Ankara tarihi eser ve sanat eseri yönünden fakir bir kent...
Ne var ki birkaç parça tarihi eserin kıymeti bilinmediği gibi... Heykellere karşı da kentte Talibanvari bir yaklaşım mevcut.
Seğmenler Parkı’nda Türkiye’nin Da Vinci’si olarak bilinen, ünlü heykeltıraş İlhan Koman’a ait bronz bir heykel bulunuyordu. Heykel bir anda ortadan kayboldu.
Mimarlar Odası Ankara Şubesi, resmi yazıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkililerine heykelin akıbetinin ne olduğunu sormuştu. Belediye Çevre Koruma Daire Başkanlığı cevap yazısında heykelin çalındığını bildirdi.
Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, der ki:
“Bu açıklama bize inandırıcı gelmedi. Bir bölge sakini, parkın güvenlik görevlilerine heykeli sorduğunda, heykelin belediye tarafından kaldırıldığı, onarımı ve bakımı yapılarak tekrar yerine konulacağı söylenmiş. Şimdi de çalındığı ifade ediliyor. Bu çelişkili açıklamalar bize inandırıcı gelmiyor. Büyükşehir Belediyesi’nin heykeller konusunda sicili parlak değil. Önce heykellere tükürerek başladılar, şimdi de heykelin çalındığını söylüyorlar. “
Sözü geçen heykel neredeyse bir ton ağırlığında bir eser... Kolay kolay çalınmaz.Üstelik çalanın saklayacak yer bulması da mesele. O yüzden gözler heykel sabıkalısı kimse onun üzerinde...

SELFİ

Google’un geçtiği habere göre... Geçen yıl selfie yani özçekim yaparken can verenlerin sayısı aynı yıl köpek balıkları tarafından öldürülen insan sayısından çok daha fazla...
Özçekim yaparken kimi bir tepeden, kimi bir köprüden düşerek ölüyor. Kayalıklarda özçekim yapayım derken düşüp ölenler çok... Kimi dalgaya kapılıp boğuluyor. Kimi direksiyonda öz çekim yapmaya çalışırken çarpışıyor.
Özçekim neden böylesine tehlikeli?
Çünkü insan özçekim yaparken dikkatini tamamen telefonun ekranına veriyor ve etrafını, yani nerede olduğunu unutuyor. O yüzden kimi zaman boşluğa basıyor, kimi zaman başı dönüp yüksek yerden düşüyor ya da elinde direksiyon tuttuğunu unutuveriyor. Dikkat...

PKK’ya karşı olan bir iktidar
PKK’ya silah veren ülkelerin üslerini
neden açık tutar?
“Daha çok şehit gelsin”
diye mi?
Akif Kökçe

KURŞUN

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi’nde çalışan Enver Türkmen hakkında dekanlıkça “usulsüz işlemler” gerekçesiyle soruşturma başlatılıyor.
Enver Türkmen ile aynı eczanede çalışan 4 memur tanık sıfatıyla ifade veriyor. Enver Türkmen’in masasında ruhsatlı silahı vardır. Aleyhinde ifade veren arkadaşlarını açıkça tehdit ediyor.
Tehdit edilenlerden İ.Ö savcılığa suç duyurusunda bulunuyor. Ancak savcı takipsizlik kararı veriyor. Enver Türkmen dün eczanedeki dört görevliyi tabancayla vurarak öldürdü. Olayın sorumlusu mu... Soruşturma sürerken Enver Türkmen’i açığa almayan ve aleyhine tanıklık edenlerle aynı odada çalışmasına izin veren üniversite yönetimi büyük ölçüde sorumlu...

Melih Aşık - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları