loading
close
SON DAKİKALAR

İmambakır Üküş: Birleşebilirsek bizden daha büyük bir güç yok

İmambakır Üküş: Birleşebilirsek bizden daha büyük bir güç yok
Tarih: 01.11.2016 - 15:11
Kategori: Özel Haberler

istanbulgercegi.com Genel Yayın Yönetmeni İmambakır Üküş, operasyon yapılan ve yönetici ve yazarları hakkında gözaltı kararı çıkarılan Cumhuriyet gazetesine destek ziyaretinde bulundu.

istanbulgercegi.com Genel Yayın Yönetmeni İmambakır Üküş, operasyon yapılan ve yönetici ve yazarları hakkında gözaltı kararı çıkarılan Cumhuriyet gazetesine destek ziyaretinde bulundu.

İmambakır Üküş’ün açıklamaları şöyle: 

Cumhuriyet gazetesi yakın zamanlarda ilhan Selçuk ve Mustafa Balbay’ın tutuklanmasına da yol açan Ergenekon sürecinde de bu kumpasların hedefindeydi. Cumhuriyet gazetesine bombalı saldırı da olmuştu. O saldırıları geçekleştirenlerin FETÖ’cü olduğu ortaya çıktı. Bugün aynı Cumhuriyet Gazetesi aynı Fethullah Gülen’le ilişkilendirilerek baskı ve tehdit altına alınmak isteniyor. Burada hedef basın özgürlüğü, demokrasi, özgürlüklerimiz ve esas olarak da cumhuriyet. Cumhuriyeti simgeleyen her şeye karşı olan bir iktidarla karşı karşıyayız. 29 Ekim’de milyonlarca insanın sokağa çıkmasının yarattığı heyecanı umudu ortadan kaldırmak için böyle bir operasyon düzenlendi. Ne yapılırsa yapılsın cumhuriyeti kimse yıkamaz. AKP kaybetmeye mahkumdur. Cumhuriyet güçleri er ya da geç kazanacaktır. Eğer sokaklarda birleşebilirsek bizden daha büyük bir güç yok. Birleşemezsek de bu tabloları yaşamaya devam edeceğiz. Bugün yaşanan hiçbir şeyden yılgınlığa düşmemize gerek yok. Birlikte kazanacağız. Bugün bir operasyon yapılacaksa, birisi tutuklanacaksa Başbakan Binali Yıldırım’a yapılmalıydı. Çünkü başkanlık olmazsa Türkiye bölünür demek bugünkü anayasal sistemi tehdit etmekten başka bir şey değildir. 

"İdam gelirse ilk AKP'li yöneticiler yargılanacak"

Başkanlık sistemi olmazsa bölünme olacağını söyleyenler 14 yıldır iktidarda olduklarını unutuyorlar. Şu anki cumhurbaşkanının isteyip de yapamadığı ne var ki başkanlık olduğunda özel yetkisi olacak ve o yetkiyle Türkiye’nin bölünmesini önleyecek. AKP tek başına iktidarda ve istediği her yasayı çıkarıyor. KHK’larla Anayasayı da askıya alarak keyfi bütün uygulamaları yapıyor. İstediği herkesin memuriyetine son verip tutuklayabiliyor. İstediği her televizyonu, gazeteyi, internet sitesini kapatabiliyor, istediği herkes hakkında soruşturma açabiliyor. Başkanlıkla kendisine yasal bir koruma oluşturmak istiyor. Hatırlarsanız 12 Eylül Anayasasında da darbecilerin yaptıkları uygulamalardan yargılanamayacağı maddesi vardı. Başkanlık sistemiyle yapılmak istenen de AKP yöneticilerinin, cumhurbaşkanının işlediği suçlardan kendisi ve ailesinin ileride yargılanmaması. Cumhurbaşkanı şu anda idamı gündeme getiriyor. İdam gündeme gelirse ve Türkiye’de bağımsız yargı söz konusu olursa idamdan yargılanacak ilk kişiler AKP yöneticileri olacak. Ülkenin yurtseverlerinin, ilericilerinin idamdan korkmamız için neden yok. Geçmişte de biz bedeller ödedik. Türkiye’nin ilerici, demokrat güçleri, gerici, faşist yönetimlere karşı bu bedelleri öderken 12 Mart’ta da, 12 Eylül’de de bugünkü AKP iktidarını oluşturan siyasi kadroların tamamı 12 Mart, 12 Eylül faşizmini desteklemişlerdir. İdam tartışmalarının başkanlık öncesi gerçekleşmesinin mümkün olmayacağını bile bile gündeme getiriyorlar. Hepimiz biliyoruz uluslar arası hukukta hiçbir yasa geriye doğru işlemez. Bugün idam yasası çıksa bile FETÖ’den tutuklanan hiç kimse ya da Abdullah Öcalan idam edilemez. Bunu biz biliyoruz da cumhurbaşkanı, başbakan mı bilmiyor? Çok iyi biliyorlar. Amaçları milliyetçi kitleye idam şekerini gösterip başkanlık zehrini yutturmak. Kamuoyunu o noktalara yönlendirmek için yapıyorlar. 







ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları