loading
close
SON DAKİKALAR

İncirlik Üssü'nden sonra 'Gümrük Birliği' şantajı mı?

İncirlik Üssü'nden sonra 'Gümrük Birliği' şantajı mı?
Tarih: 11.01.2017 - 16:30
Kategori: Dünya

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Finlandiya Dışişleri Bakanı Soini ile Türkiye-AB ilişkilerini görüştü. Görüşmeyle ilgili basın toplantısı yapan Ömer Çelik, 'Gümrük Birliği'ni hassas bir şekilde takip edeceğiz.' dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Finlandiya Dışişleri Bakanı Timo Soiniile basın toplantısı düzenledi.
Çelik, toplantıda şu ifadeleri kullandı:
"Terörle mücadelede tüm dünya ülkelerinin daha çok mücadele etmesi gereken bir noktadayız. Avrupa Birliği ile olan ilişkilerimizi sürdürme konusundaki görevlerimizi yerine getiriyoruz. Ama büyük resme baktığımızda AB'nin demokratik değerlerini tehdit eden terörle mücadele etmek ve güvenle yaşamayı temin etmek gibi büyük ödevlerimiz var. Türkiye-AB ilişkilerinden en yakın takip etmemiz gereken konu Gümrük Birliği olacak. Gümrük Birliği'ni hassas bir şekilde takip edeceğiz."

Ömer Çelik'in bu ifadeleri, yakın zamanda Türkiye'nin, ABD'ye İncirlik Üssü' şantajını hatırlattı.


Çelik'in açıklamalarından satır başları ise şöyle;

"Dün maalesef sosyal medyada çok acı görüntüler gördüm. Bir Avrupa başkentinde mültecilerin sokaklarda kalmaması için ellerindeki battaniyelerin toplandığı görüntüler. Ne yapacak bu insanlar? Ölümden kaçıp hür ve demokratik dünyaya sığınmışlar. Demokrasiden, insan haklarından bahsedeceğiz ama bir Avrupa başkentinde bu soğuk havada ellerindeki battaniyelerin bile toplanması bütün kazanımlarımızı tehlikeye atacak yaklaşımlardır. Biz Türkiye olarak üzerimize düşeni yaptık, yapmaya devam edeceğiz."

"Yeni yılda büyük bir ajandamız var. Almanya, Fransa ve Hollanda gibi ülkelerde seçimler olacak. Dikkatli bir şekilde Avrupa coğrafyasında aşırı sağın aktivitelerine karşı duyarlı olmak zorundayız. İslamofobik akımların hakim olmaması konusunda ciddi hassasiyet göstermeliyiz."


Kıbrıs mükereleri

"İki kurucu devlete dayanan bir çözüme ulaşma konusunda Trükyie'nin iradesi güçlü. Hiç kimse bunu Güney Kıbrıs, AB devletidir, dolayısıyla kuzeyin güneye katılması gibi bir yaklaşımla ele alamaz."

"Bu iş çözülürse AB'de ilerleme sağlanır gibi bir tablo doğru değil. Çoğu kez Güney Kıbrıs'ın vetosunun arkasına saklanan ülkeler olduğunu biliyoruz."

Anayasa değişikliği teklifi

"TBMM'deki görüşmelerle ilgili ben basın mensuplarımızın görüşünü almak isterim. CHP milletvekillerinden profesyonel ve amatör çekim yapanlar var. Topyekün iletişim fakültesinin birinci sınıfına kaydolma arzularını görmek lazım. Oraya profesyonel kamera falan kurmuşlar, telif hakkı istemenizde fayda var."








Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları