loading
close
SON DAKİKALAR

İnfaz bitti AYM karar vermedi

İnfaz bitti AYM karar vermedi
Tarih: 22.11.2014 - 09:42
Kategori: Gündem

Anayasa Mahkemesi Askeri Casusluk davasını tüm girişimlere karşın 11 aydır gündemine almadı.

Anayasa Mahkemesi Askeri Casusluk davasını tüm girişimlere karşın 11 aydır gündemine almadı.

İsimsiz bir ihbar e- postası ile başlayan ve yalnızca dijital delillere dayandırılan İstanbul’daki Askeri Casusluk Davası’nda 43 TSK mensubu hakkında verilen cezalar 6 Aralık 2013 tarihinde Yargıtay 9’uncu Ceza Dairesi tarafından onaylandı. Sanıklar tarafından 6 Ocak 2014 tarihinden itibaren AYM’ye yapılan bireysel başvurular ise aradan geçen 11 aya karşın karara bağlanmadı. 43 sanıktan ikisi Balyoz Davasından yattığı süre göz önünde edilirken, halen cezaevinde 6 kişi Casusluk Davası’ndan tutuklu bulunuyor 35 kişi ise firari durumunda.

Cezaevinde tutuklu bulunanların 3’ü subay, 1’i astsubay, 1’i uzman çavuş ve sonuncusu ise sivil memur. Albay Koray Eryaşa Buca’da, Albay Necmi Yıldırım Ankara’da, Yarbay Tamer Çetin Şirinyer’de, Astsubay Adnan Yılmaz ve Uzman Çavuş Alpay Aksu Eskişehir’de, kadın sivil memur Hatice Şenay Sarıgöz ise Antalya’da halen infaz sürelerini dolduruyor.

Ekonomik nedenlerle avukat bile tutamayan Aksu, hüküm giymesinin ardından ordudan ihraç edildi. Aksu, kendisinin de hapishanede olduğunu gazetelere “Ben de tutukluyum. Beni unutmayın” mektubu yazarak ancak duyurabildi.

İnfaz bitti AYM karar vermedi

Hapishanedeki sanıklar Anayasa Mahkemesi’nin kendileri hakkında vereceği kararı beklerken Albay Eryaşa’nın 3 yıl 6 aylık infazı tamamlandı. Eryaşa önümüzdeki hafta, “denetimli serbestlik” koşulu ile cezaevinden çıkacak. Özgürlüğüne kavuşmak üzere olan Eryaşa, ise AYM’nin kendileri ile ilgili başvuruyu gündeme almamasını, “Bana olan oldu... Ama sivil memur Şenay Sarıgöz’ün ve diğerlerinin dramını kim bitirecek” diyerek eleştirmişti.

Barkın Şık - Cumhuriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları