loading
close
SON DAKİKALAR

İngiliz ayakkabıcı Yunanistan için kampanya başlattı

İngiliz ayakkabıcı Yunanistan için kampanya başlattı
Tarih: 01.07.2015 - 11:17
Kategori: Ekonomi

İngiltere’de ayakkabı satıcılığı yapan Tom Feeney isimli bir vatandaşın başlattığı yardım kampanyası ilgi topluyor.

İngiltere’de ayakkabı satıcılığı yapan Tom Feeney isimli bir vatandaşın başlattığı yardım kampanyası ilgi topluyor. Yunanistan için internet üzerinden yardım kampanyası başlatan Feeney dün öğlen saatlerinde 30 bin Euro toplamıştı. Bu sabah saatlerinde ise kampanya hesabında biriken para 564 bin euroyu aştı.

IMF’e olan 1.6 milyar euroluk borç taksitini dün ödeyemeyen Yunanistan temerrüde düştü. Borcunu ödeyemeyecek durumda olan ülkede hükümet sermaye kontrolü başlatırken AB Maliye Bakanları ülkenin geleceği üzerine toplantı üzerine toplantı yapıyor.

HEDEF 1.6 MİLYAR EURO
İngiltere’de bir ayakkabı mağazasında çalışan Tom Feeney isimli bir vatandaş ise internet üzerinden Yunanistan’a yardım kampanyası başlattı. Feeney dünden bugüne 564 bin 333 euro bağış toplamayı başardı. Kampanyanın hedefi ise Yunanistan’a 1.6 milyar Euro bağış toplayabilmek.

Kampanyaya 34 bin 584 kişi bağış yaptı.

ALT LİMİT 3 EURO
Bağış yapmak için en alt sınır 3 euro olarak belirlenmiş. 3 euro bağış yapan kişiye Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras imzalı bir karpostal da gönderiliyor. Eğer 6 euro bağış yapılırsa bağışçıya zeytin salatası, 10 euro bağış yaparsa bir şişe uzo, 25 euro bağış yaparsa da bir Yunan şarabı veriliyor. 5 bin Euro bağış yapmak isteyene Atina’da bir hafta tatil de verilecek.

564 BİN EUROYU AŞTI
Konuyla ilgili AFP’ye konuşan Tom Feeney, “İnsanların bu kampanyayı şaka olarak algılayabileceklerini biliyorum, fakat Yunanistan’a bir yardımımız dokunabilir. Feeney her AB vatandaşı 3 euro verse Yunanistan’ın bu borcu ödenir” diye konuştu. Dün öğlen saatlerinde 30 bin Euro bağış toplayan platformun bu sabah saatlerinde 564 bin euroyu aşması dikkat çekti.

'BİRİLERİ BANA YARDIM EDER'
Feeney topladığı parayı nasıl Yunanistan hükümetine ulaştıracağına ilişkin bir soruya göre, “Bu konuyu benden daha iyi bilenlerin bana yardım edeceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Kendisinin de kampanyaya 10 euro bağışladığını ifade eden Feeney eğer 3 Avrupalı’dan biri bunu yaparsa hedefi tutturacaklarını söyledi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları