loading
close
SON DAKİKALAR

İngiltere Başbakanı'ndan ''IŞİD’e 'İslam Devleti' demeyin'' çağrısı

İngiltere Başbakanı'ndan ''IŞİD’e 'İslam Devleti' demeyin'' çağrısı
Tarih: 30.06.2015 - 11:10
Kategori: Dünya

Cameron, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) haberlerinde 'İslam Devleti' adını kullanan BBC’ye çağrıda bulunarak, örgüt için bu ismin kullanılmasından vazgeçilmesi çağrısında bulundu.

İngiltere Başbakanı David Cameron, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) haberlerinde "IS" (Islamic State) yani "İslam Devleti" adını kullanan BBC’ye çağrıda bulunarak, örgüt için bu ismin kullanılmasından vazgeçilmesi çağrısında bulundu. Benzer bir tepkiyi geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Erdoğan da vermişti.

Cameron, “İslam Devleti” ifadesinin terör örgütüyle hiçbir ilişkisi olmayan milyonlarca Müslümanı aşağıladığını söyledi.

BBC Radio 4’te ünlü sunucu John Humphrys’e röportaj veren Cameron, sunucunun “İslam Devleti” ifadesini kullanması üzerine, “BBC’nin bu örgüte İslam Devleti demesini bırakmasını isterdim, onlar İslam Devleti değil, korkunç, barbar bir rejim. Yaptıkları şey İslam dinini çarpıtmak, bu programı dinleyen birçok Müslüman ‘İslam Devleti’ ifadesini her duyduğunda aşağılanmış hissedecek. O yüzden “ISIL” (IŞİD’in İngilizcesi) demek daha iyi” diye konuştu.

ERDOĞAN DA BENZER TEPKİ VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçen sene, Fransız Uluslararası İlişkiler Enstitüsü’nde katıldığı konferansta, "Dikkat edin IŞİD’i de kullanmıyorum, DEAŞ’ı kullanıyorum. Çünkü bunlar terör örgütüdür. İslami bir örgüt olarak göstermenin gayreti içine giriyorlar. Bir defa İslam anlam itibariyle anlamı barış olan ‘sin’ kelimesinden türemiştir. Anlamı barış olan din asla teröre müsaade etmez" demişti.

DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları