loading
close
SON DAKİKALAR

İnönü'den tartışılacak Cemil Candaş açıklaması

İnönü'den tartışılacak Cemil Candaş açıklaması
Tarih: 25.08.2016 - 15:15
Kategori: Gündem

Şişli Belediyesi Başkanı Hayri İnönü, makamanıda öldürülen Başkan Yardımcısı Cemil Candaş cinayeti soruşturması konusunda açıklama yaptı.

Şişli Belediyesi Başkanı Hayri İnönü, makamanıda öldürülen Başkan Yardımcısı Cemil Candaş cinayeti soruşturması konusunda açıklama yaptı. İnönü, "Şişli’de istediğini yapacağını sananları, bize yaptıkları gibi tehdit etmiyorum. En yüksek perdeden uyarıyor ve hatırlatıyorum" dedi. İnönü, cinayet soruşturmasında aranan Emir Sarıgül'le kendisini tehdit ettiği gerekçesiyle mahkemelik olmuştu.

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş'ın öldürülmesine ilişkin sürdürülen operasyonda eski belediye başkanı Mustafa Sargül'ün oğlu Emir Sarıgül ifadesinin alınmasına karar verilirken Belediye Başkanı Hayri İnönü'den açıklama geldi. Cinayet, Şişli’de geçmişin kirli ilişkilerinin, talanın engellenmesini kabul etmeyen, rantçıların çırpınışı olarak niteleyen İnönü, "Şişli’de istediğini yapacağını sananları, bize yaptıkları gibi tehdit etmiyorum. En yüksek perdeden uyarıyor ve hatırlatıyorum!Benim arkamda devlet var" dedi.

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün açıklaması şöyle: "18 Temmuz 2016 tarihinde, makamında uğradığı hain saldırı sonucunda hayatını kaybeden, dürüstlüğü ve demokrat kişiliği ile herkese örnek olan İmar ve Şehircilikten Sorumlu Başkan Yardımcım Cemil Candaş’ın acısı kalplerimizde hala tazeliğini koruyor.

GEÇMİŞİN KİRLİ İLİŞKİLERİ

Yakın çalışma arkadaşım Cemil Candaş’ı son yolculuğuna uğurlarken de dediğim gibi bu cinayet, Şişli’de geçmişin kirli ilişkilerinin, talanın engellenmesini kabul etmeyen, temiz bir Şişli ve belediyecilik istemeyen karanlık ve bir o kadar da zavallı rantçıların çırpınışlarıydı.

BENİM ARKAMDA DEVLET VAR

Sevgili Cemil’i uğurlarken dediklerimi bugün de aynen tekrarlıyorum: Kirli ilişkiler içinde Şişli’de istediğini yapacağını sananları, bize yaptıkları gibi tehdit etmiyorum. En yüksek perdeden uyarıyor ve hatırlatıyorum! Benim arkamda devlet var. Devletin namuslu polisi, savcısı, hakimi var. Şu an çok titiz bir soruşturma süreci yürüten, emniyet güçleri ve savcılık makamına bir kez daha adaletin yerini bulması için yürüttükleri mücadeleye çok teşekkür ediyorum.


KARANLIK ÇIKAR ZİNCİRİ

Hepimiz biliyoruz ki, asıl katil silahı çeken kadar çektirendir. Bugün geldiğimiz noktada cinayetle ilgili birçok gözaltılar var. Cemil’i katleden bu karanlık çıkar zincirinin halkalarına tek tek ulaşılacağına ve ucu kime dokunursa dokunsun adalet önüne çıkarılacağına inanıyorum.
Cemil Candaş’ı katledenlerin peşini bırakmayacak ve bedeli ne olursa olsun temiz belediyecilik ilkemizden vazgeçmeyeceğim."

MAHKEMELİK OLMUŞLARDI

Şişli'nin CHP'li Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün eşi Doç. Nazlı İnönü, 18 Aralık 2014’te Şişli Belediyesi'nde yaşanmakta olan çekişmelerle ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Mustafa Sarıgül'ü kendilerini tehdit etmekle suçlayan İnönü, Sarıgül'ün "mafya tutmaktan" söz ettiğini de ileri sürmüştü. Nazlı İnönü, eşine istifa etmesi içine büyük baskı yapıldığını iddia ederek “Benden çok çocuklarım için korkuyorum” demişti. İddialar üzerine harekete geçerek re'sen soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Hayri ve Nazlı İnönü'yü ifadeye çağırmıştı. İnönü çifti, savcılık ifadelerinde Mustafa Sarıgül ile oğlu Emir Sarıgül hakkında ‘tehdit' suçlamasıyla şikâyetçi olmuşlardı. Savcılık, 4 Şubat 2015 tarihinde konuyla ilgili soruşturmaya yer olmadığına karar vermiş ve Sarıgül hakkında dava açılmamıştı. Bu karar 7 Ocak 2016'da Yargıtay tarafından bozulmuştu. Kararın ardından Hayri İnönü, “Daha önce de takipsizlik kararının yerinde olmadığını belirtmiştim. Yargıtay, bu kararıyla haklı olduğumu tescil etti. Yanlış verilen bir kararın bozulması hukuk adına yerinde oldu” demişti.

SORGULARI SÜRÜYOR

Öte yandan Şişli Belediye Başkan yardımcısı Cemil Candaş cinayeti soruşturması kapsamında daha önce gözaltına alınan müteahhit Mithat Y. ve ünlü bir inşaat firmasının patronu Selahattin K.'nın aralarında bulunduğu 8 kişinin sorgularının sürdüğü belirtildi.

Hürriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları