loading
close
SON DAKİKALAR

İnşaat alanındaki toprak kayması nedeniyle evlerin bahçeleri çöktü

İnşaat alanındaki toprak kayması nedeniyle evlerin bahçeleri çöktü
Tarih: 02.09.2014 - 11:40
Kategori: Şehir

Üsküdar'da bina yapımı için açılan temel çukurunda toprak kayması yaşandı. Toprak kayması sırasında çevredeki bir apartmanın bahçesi çökerken başka bir apartmanın da bahçe duvarı yıkıldı.

Üsküdar Selami Ali Mahallesi Karabağ sokakta bulunan bina yapımı için açılan temel çukurunda istinat duvarının olmaması nedeniyle akşam saat 21.00 sıralarında toprak kayması yaşandı. Toprak kayması sırasında o sırada iki kişinin bulunduğu 5 katlı apartmanın bahçesinde çökme meydana geldi. Çökme sırasında bahçedeki iki kişiden biri inşaat alanına düşerek hafif şekilde yaralandı. Yaklaşık 20 dakika sonra da başka bir apartmanın bahçe duvarı yıkılırken o sırada bahçede kimsenin bulunmaması olası bir faciayı önledi. Göçmenin ardından polis ekipleri alana güvenlik şeridi çekerek önlem alırken, mahalle sakinleri de panik içerisinde dışarı çıktılar.


‘ARKADAŞIMIZI BİR ANDA YERDE BULDUK’
Toprak kayması sırasında göçen binanın bahçesinde oturan Merdan Uçar, “Akşam saat 9-10 gibi burada bahçemizde arkadaşımla beraber oturuyorduk. Hiç ummadığımız bir anda toprak kayması oldu. Bir anda arkadaşımızı yerde bulduk. Ne olduğunu anlamadığımız sırada da 20 dakika sonra başka bir apartmanın bahçe duvarı yıkıldı. Can güvenliğimiz tehlikede. Hiç birimiz evimize giremiyoruz. Gecenin bir yarısında herkes sokaklarda, kimse evine giremedi. Zabıtanın ve mühendislerin bize vereceği tutanağı aldıktan sonra gidip yetkililere şikayette bulunacağız. Az önce Üsküdar Belediyesi ekipleri geldi. Dışarıda kalan arkadaşlarımızı otellere götürdüler. Evlerine giremeyen arkadaşları götürdüler otellere yerleştirdiler" dedi.


‘CAN GÜVENLİĞİMİZ TEHLİKEDE’
Yatakta uyurken gürültüyle uyandığını söyleyen Deniz Gök ise, "Biz yatakta uyuyorduk. Aniden bir sese uyandık. Apartmanın bahçesi bizim bahçenin üzerine yıkıldı. Can güvenliğimiz tehlikede. Burada yaşamak istemiyoruz ya da zararımızın karşılanmasını istiyoruz. Biz burada kahvaltımızı ediyoruz, yemek yiyoruz o sırada burada da olabilirdik. Allahtan kimsenin canına bir zarar gelmedi" dedi.

(Hakan KAYA - Ozan URAL / DHA)

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları