loading
close
SON DAKİKALAR

Irak güçleri ilerliyor: Altın Köprü ordunun eline geçti

Irak güçleri ilerliyor: Altın Köprü ordunun eline geçti
Tarih: 20.10.2017 - 17:21
Kategori: Dünya

Kerkük-Erbil yolunda Irak ordusu ile peşmerge arasında çatışma çıktı. Kerkük'ün kuzeybatısındaki Altın Köprü kasabası Irak ordusunun eline geçti.

Reuters, Kerkük- Erbil yolunda Peşmerge ile Irak askerleri arasında çatışma çıktığını bildirdi. Çatışma Kerkük'ün 35 kilometre kuzey batısında Altın Köprü /Pirde kasabasında gerçekleşti.

BARZANİ YÖNETİMİ ASKERİ YIĞINAK YAPTI

Irak Ordusu ve Haşdi Şabi güçlerinin Kerkük'e girmesi ardından başlayan gerginlik devam ederken bölgede askeri yığınağa da başlandı. IKBY, aynı zamanda Bağdat'a giden Erbil-Kerkük karayolu üzerinde yoğun askeri yığınak yaptı. Kerkük'ün Altınköprü kasabası yakınlarında karayolu üzerinde toprak yığınları ile yeni mevziler oluşturuldu.

KERKÜK YOLUNDA ZIRHLI ARAÇLAR KONUŞLANDI

Öte yandan, duble yol olan Erbil-Kerkük karayolu da kapatılarak tek şeride düşürüldü. IKBY'ye bağlı Zerevani Özel Kuvvetler Komutanlığı birlikleri Kerkük yolunda mevzilenirken, çok sayıda zırhlı araç da bölgede konuşlandı.

KERKÜK GİRİŞİNDE MEVZİLER KAZILDI

İran'dan gelen Kürdistan Özgürlük Partisi peşmergeleri ve gönüllü peşmergeler de Kerkük yolu üzerinde mevzilenerek beklemeye başladı. Erbil'den Kerkük yönüne sürekli askeri araçların geçtiği görülürken Kerkük girişinde de peşmerge tarafından mevzilerin kazıldığı öne sürüldü.

IRAK ORDUSU ALTINKÖPRÜ'YE GİRDİ

Haşdi Şabi ile peşmerge arasında, Pirde bölgesinde çıkan çatışmadan sonra Irak ordusunun, Kerkük- Erbil yolunda bulunan Altınköprü kasabasının denetimini ele geçirdiği belirtildi.

Irak ordusunun Haşdi Şabi ve federal polisle birlikte 2014 yılından beri peşmergenin denetimindeki tartışmalı bölgelere başlattığı operasyonun gerginliği devam ediyor. Irak ordusu ve Haşdi Şabi ile peşmerge arasında, bugün sabah saatlerinde, Erbil'e 50 kilometre uzaklıkta bulunan Pirde bölgesinde çatışma çıktı. Şiddetli çatışmadan sonra aynı bölgede bulunan Kerkük'ün Altınköprü İlçesi'nin denetiminin Irak ordusuna geçtiği belirtildi.

Kerkük-Erbil kara yolunda Irak ordusuyla peşmerge güçlerinin bekleyişi devam ederken, zaman zaman çatışmaların yaşandığı da öğrenildi. Çatışmada, Irak ordusuyla Haşdi Şabi'nin havan ve top atışları yaptığı, peşmergenin de buna karşılık katyuşa füzeleri kullandığı görüldü.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları