loading
close
SON DAKİKALAR

İran'dan Suudi Arabistan'a Nota

İran'dan Suudi Arabistan'a Nota
Tarih: 26.05.2015 - 12:31
Kategori: Dünya

İran San'a'daki büyükelçilik binası yakınına düşen iki füze nedeniyle Suudi Arabistan'a nota verdi.

İran'ın, Suudi Arabistan'ın Yemen'e düzenlediği hava saldırılarında, San'a'daki büyükelçilik binası yakınına düşen iki füze nedeniyle Suudi Arabistan'a nota verdi.

İran'ın, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun Yemen'e düzenlediği hava saldırılarında, San'a'daki büyükelçilik binası yakınına düşen iki füze nedeniyle, Suudi Arabistan maslahatgüzarını Dışişleri Bakanlığı'na çağırıp nota verdiği bildirildi.

DOKUNULMAZLIK VE GÜVENLİK UYARISI

İran Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Suudi Arabistan maslahatgüzarına Tahran'ın olaya ilişkin şiddetli itirazının iletildiği, diplomatların ve diplomatik binaların dokunulmazlığı ve güvenliği konusunda uyarıda bulunulduğu belirtildi.

Görüşmede, Suudi Arabistan ile koalisyona katılan diğer ülkelerin, "Diplomatların güvenliği hususunda uluslararası sorumluluklarını göz ardı etmeleri durumunda doğacak sonuçlardan sorumlu olacakları" uyarısında bulunulduğu kaydedilmişti.

DAHA ÖNCE DE NOTA VERMİŞTİ

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun Yemen'e düzenlediği hava saldırılarında 2 füzenin San'a'daki İran büyükelçiliği binası yakınlarına isabet ettiği ifade edildi.

Koalisyonun Yemen'e düzenlediği hava saldırılarında nisan ayında da bir füzenin İran büyükelçiliği yakınlarına isabet ettiği belirtilmiş o dönemde de İran, Suudi Arabistan'a nota vermişti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları