loading
close
SON DAKİKALAR

Irkçılık ayrımcılık devam ediyor

Irkçılık ayrımcılık devam ediyor
Tarih: 28.01.2015 - 10:04
Kategori: Gündem

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Bilkent Üniversitesi Konser Salonu’nda düzenlenen “Uluslararası Holokost Kurbanlarını Anma” programına katıldı.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Bilkent Üniversitesi Konser Salonu’nda düzenlenen “Uluslararası Holokost Kurbanlarını Anma” programına katıldı. Ankara’da ilk kez düzenlenen etkinlikte konuşan Çiçek, Türkiye’nin 2008’den bu yana Uluslararası Holokost Anma İttifakı’na üye olduğunu ve bu törenleri de son beş yıldır düzenlediğini belirterek şunları söyledi:

YENİ ACILAR YAŞARIZ

“2. Dünya Savaşı sırasında hunharca katledilen ve büyük çoğunluğu Yahudi olan 6 milyondan fazla insanın acısını yad etmek saygıyla anmak üzere toplandık. Sebebi ne olursa olsun belli bir süreden beri özellikle Avrupa’da Antisemitizm, İslamofobi, ayrımcılık, aşırılık ve nefret söylemlerinde çok ciddi bir yükseliş var. Eğer buna karşı uluslararası işbirliği yapılamazsa korkarız ki yeni acıları yaşamak mukadder olacaktır. Terör belası ile ilgili olarak bir ülkenin kendi başına gösterdiği çabalar bu belayı defetmek ve kökünden kazımak bakımından yeterli olamamaktadır.

TERÖR İNSANLIK SUÇU

2. Dünya Savaşı sırasında yaşananlar, ırkçılık ve ayrımcılıkla mücadele edilmediği takdirde ne gibi felaketlere yol açılabileceğinin en açık örneğidir. Bu büyük felaketin müsebbibi olan Nazi ideolojisini besleyen ırkçılığın ve ayrımcılığın maalesef günümüzde de çeşitli adlar ve görünümler altında devam ettiğini görüyoruz. Fransa’daki terör saldırılarını, 40 binden fazla insanını teröre kurban vermiş milletin ferdi olarak kınadık ve kınıyoruz. Terör, önüne ve arkasına cümle koymadan hepimizin şiddetle kınamak durumunda olduğu insanlık suçudur.

BÖLGEDE KANAYAN YARA

İsrail hükümetinin son zamanlarda Kudüs’ün statüsünü zorlayan, Mescid-i Aksa’ya ve Kudüs’e yönelik saldırıları saygısızca tutum ve davranışları bölgede kanayan bir yara olmaya devam ediyor.”
Çiçek, dün Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da “Dördüncü Uluslararası ‘Bırak Halkım Yaşasın’ Forumu”nun açılışına da katılıp “Siyasetçilerin Rolü” başlıklı panelde konuştu.

Gamze Kolcu - Hürriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları