loading
close
SON DAKİKALAR

IŞİD, 2 bin yıllık heykeli parçaladı

IŞİD, 2 bin yıllık heykeli parçaladı
Tarih: 04.07.2015 - 11:51
Kategori: Dünya

Her gün yeni bir vahşetle gündeme gelen IŞİD, insanlığın kültür mirasına da zarar vermeye devam ediyor.

Her gün yeni bir vahşetle gündeme gelen IŞİD, insanlığın kültür mirasına da zarar vermeye devam ediyor. Terör örgütü, Palmira Antik Kenti'ndeki harabelerden kaçırıldığını öne sürdüğü heykellerin parçalanma görüntülerini yayınladı. Suriye Müzeler ve Tarihi Eserler Genel Müdürü, IŞİD'ın Palmira Müzesi'nin önündeki 2 bin yıllık aslan heykelini de parçaladığını doğruladı.

Fotoğraflarda kaçakçılardan ele geçirdiği iddia edilen altı heykel, balyozlarla parçalanıyor.

Öte yandan, Suriye Müzeler ve Tarihi Eserler Genel Müdürü Memun Abdülkerim, örgütün Palmira Müzesi’nin önünde duran 2 bin yıllık ‘El Lat Aslanı’ heykelini parçalara ayırdığını doğruladı.

AFP’ye konuşan Abdülkerim, “IŞİD militanları eşsiz ve yeri doldurulamayacak bir parça olan El Lat Aslanı’nı geçen hafta yok etti” dedi.

Irak'ta tarihi eserleri yok eden IŞİD'in, geçen Mayıs'ta ele geçirdiği ve UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası listesinde bulunan antik kenti yıkmasından endişe duyuluyor.

IŞİD, Irak’ta Musul Müzesi’ne de büyük çapta zarar vermişti. Örgüt, M.Ö. 7’nci yüzyılla tarihlenen antik heykelleri yıkmıştı.

Örgüt daha sonra Asur başkenti Nimrud’u yerle bir etmiş ve ‘tarihi katliam’ın görüntülerini yayınlamıştı.

Şeriata aykırı ve putperestliğin simgesi olarak gördükleri tarihi eserleri yerle bir eden IŞİD, Musul Kütüphanesi'ndeki 100 binden fazla el yazması ve çeşitli tarihi belgeyi de yakarak imha etmişti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları