loading
close
SON DAKİKALAR

IŞİD, ABD'li gazetecinin başını kesti

IŞİD, ABD'li gazetecinin başını kesti
Tarih: 20.08.2014 - 11:16
Kategori: Dünya

IŞİD, yaklaşık iki sene önce Suriye'de kaçırılan Amerikalı gazeteci James Foley'nin (40) başının kesildiğini gösteren bir video yayınladı...

“Amerika’ya Mesaj” başlıklı videoda bir IŞİD militanı “Bu, Amerikalı James Wright Foley. Hükümetiniz İslam Devleti’ne saldırılarda başı çekiyor. Bugün hava kuvvetleriniz Irak’ta her gün bize saldırıyor” dedikten sonra Foley’nin başını kesiyor, ardından yüzüstü düşen cesedininin üzerine kafasını bırakıyor. IŞİD militanı daha sonra aynı şekilde giydirilen bir başka ABD ’li gazeteci Steven Sotloff’u göstererek onun kaderinin de ABD Başkanı Barack Obama’nın “bir sonraki kararına” bağlı olduğu tehdidinde bulunuyor.

‘Asıl katilim ABD hükümetidir’

Başı kesilmeden önce ABD’li gazeteci Foley ise şu metni okuyor: “Dostlarımı, ailemi ve sevdiklerimi benim gerçek katilim olan ABD hükümetine karşı ayaklanmaya çağırıyorum. Benim birazdan yaşayacağım şey ABD hükümetinin suçlarının bir sonucudur.” James Foley, 22 Kasım 2012 tarihinde Suriye ’de kaçırılmıştı. Dün ABD Başkanı Obama, Musul Barajı’nın Kürtler tarafından IŞİD’in elinden geri alınmasını takdir ettiğini belirtirken Bağdat’ı uyarmıştı. “Kurt kapıya dayandı” diyen Obama, Irak’taki tüm unsurları kapsayan yeni bir hükümet kurulması konusunda hızlıca hareket edilmesi için çağrıda bulundu. ABD Savunma Bakanlığı da son 72 saatte Musul Barajı çevresinde IŞİD’e ait 90 hedefin vurulduğunu açıkladı. (Hürriyet)

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları