loading
close
SON DAKİKALAR

IŞİD'den kadınlara örtünme uyarısı

IŞİD'den kadınlara örtünme uyarısı
Tarih: 25.07.2014 - 19:20
Kategori: Dünya

IŞİD, Musul'daki kadınların "yüzlerini tamamen örtmeleri gerektiğini" duyururken, örtünmeyenlere "sert cezalar" verileceği açıklandı.

IŞİD, Musul’daki kadınların “yüzlerini tamamen örtmeleri gerektiğini” duyururken, örtünmeyenlere “sert cezalar” verileceği açıklandı. Açıklamada, kadınların nasıl örtünmesi gerektiği de anlatıldı.

Örgüt , yaptığı duyuruda, “Kadınların kıyafetlerine ve bakımlarına getirilen kurallar, süslenme ve giyimde aşırıya kaçma nedeniyle ortaya çıkan ahlaksızlığı engellemek içindir” dedi. Açıklamanın devamında ise, “Bu, kadınların özgürlüğüne bir kısıtlama değil, onu aşağılanmasını, bayağılığa düşmesini ve bakan gözler için bir şov olmasını engellemektir” dendi.

DUYURUYU ZORLA OKUTTULAR

Reuters ’a konuşan Musul’da bir din adamı, IŞİD’in çalıştığı camiye geldiğini ve onu uyarıları namaz sırasında okuması için zorladığını belirtti. IŞİD, duyurusunda, “Bu kurallara bağlı kalmayanlar ve çekicilik amacıyla giyinenler hesap verecektir. Kuralı ihlal edenlere, toplumu zarardan korumak, dinin gerekliliklerini yerine getirmek ve onu ahlaksızlıktan korumak amacıyla sert cezalar verilecektir” ifadelerini kullandı. (Reuters)

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları