loading
close
SON DAKİKALAR

İspanya ole

İspanya ole
Tarih: 16.05.2015 - 00:00
Kategori:

Melih Aşık; İspanya Senatosu Ermeni soykırım iddialarını savunan bir önergeyi 14’e karşı 130 hayır oyuyla reddetti.

İspanya Senatosu Ermeni soykırım iddialarını savunan bir önergeyi 14’e karşı 130 hayır oyuyla reddetti. 68 senatör çekimser kaldı. Senatör Jose Mario Chiquillo, yaptığı konuşmada şöyle dedi:
- Biz parlamento olarak kendimizi tarihçilerin ve mahkemenin yerine koyamayız. Sizler bu soykırımı 22 ülkenin tanıdığını savunuyorsunuz.Ben de size 168 ülke tanımadı, buna ne cevap verirsiniz diyorum...
İspanya Senatosu’nun kararını yorumlayan Doç. Cüneyt Akalın:
- İspanya benzer acıları ve sıkıntıları yaşayan, neyin soykırım olup neyin olmadığını bilen bir millettir, dedi...
Haber maalesef medyada gereğince yer bulmadı... Çünkü Türkiye’nin lehindeydi. Soykırıma çanak tutan aydınları üzecek haberdi. Eğer kalemize gol atan bir haber olsaydı kuşkunuz olmasın geniş yer bulurdu.

Madrid saati

Bu satırlar yazılırken Madrid’de Real Madrid - Fenerbahçe basketbol yarı final maçına saatler vardı. Bu önemli maç İspanya saatiyle 21, Türkiye saatiyle 22’de başlayacaktı. Haritaya bakan bir okurumuz merak etmiş, soruyordu:
- İspanya, İngiltere ile aynı boylamda hatta biraz daha Doğu’da kalıyor. İngiltere ile aramızda 2 saat fark varken İspanya ile neden 1 saat var?
Sebebi tuhaftır... İkinci Dünya Savaşı’nda Hitler ile ittifak yapan General Franco, Nazi Almanya’sı ile uyum sağlamak için saati değiştirmiş... Greenwich’e göre bir saat ileri almış. İspanyollar bu yüzden bir saat az uyur. Az uyumaktan kaynaklanan rahatsızlıklar çekerler. Yemek vakitleri, spor karşılaşmaları hep geç saatlerdedir. Bu tuhaflığı ara sıra düzeltmeye kalkışırlar, bir türlü beceremezler!

Almanya’da miting

Muhalefet partileri YSK’ya ‘Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan seçimi etkileyecek propaganda yapıyor’ şikâyetinde bulundular. YSK 4 şikâyeti de reddetti.
CHP milletvekili Osman Korutürk daha somut bir açıklamada bulundu:
“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 Mayıs 2015 tarihinde Almanya’nın Karlsruhe kentinde MÜSİAD’ın düzenlediği ‘Gençlik Buluşması’ etkinliğine katılmış, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin iktidardaki icraatını överek muhalefet partilerini eleştirmiştir.
Almanya’da oy verme işlemi 8 - 31 Mayıs tarihleri olarak ilan edilmiştir.
Erdoğan yurttaşlarımızın oy verme işlemi sürerken konuşmuştur...”
YSK’ya soralım: Bu da mı olağan...

TOY

Yeliz Esmek Toy, ‘yasa dışı silahlı terör örgütü propagandası yaptığı ve örgüt üyesi olduğu’ gerekçesiyle 2013 yılında 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nce 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Davası Yargıtay’ca onanırsa Yeliz Toy, 7 aylık kızı İdil Berkin ile birlikte cezaevine girecek... Örgüt propagandası suçundan yıllarca hapis yatacak.
Toy’un davasında ilginç yan şu ki.. Davanın savcısı Celal Kara kısa süre önce HSYK tarafından meslekten ihraç edildi. Kararı veren Yargıç Metin Özçelik ise Cemaat soruşturmasında tutuklandı. Özetle davanın savcı ve yargıcı, HSYK’ya göre, hukuka uygun davranmıyor.
Peki her iki hukuk adamının Yeliz Toy’la ilgili kararı hukuka uygun olabilir mi?
Buyurun siz karar verin...

AKP “Koalisyon iyi bir şey değil” diyor. Doğrudur!
13 yıldır koalisyondaki cemaat, tarikat ve örgütlerden çekmedikleri kalmadı!
Akif Kökçe

METRO

Kabataş’ta metrodan inen vatandaşı iskeleye çıkaran, yaklaşık 20 - 30 metre uzunluğunda bir yürüyen merdiven var. Bu merdiven zaman zaman bozulur birkaç gün içinde onarılırdı. Son olarak yaklaşık bir ay önce bozuldu ve artık onarılmıyor. Vatandaş akşamları yorgun argın kendini merdivenlere vuruyor...
Olay önemsiz gibi görünse de... Önemli... Bir yürüyen merdiveni yürütemeyen bir metro işletmesi olabilir mi? Yürüyen merdiveni işletemeyen diğer mekanik alanlarda gereken ttiizlik ve beceriyi gösterebiliyor mu? Gösteriyorsa neden merdiven konusunda gösteremiyor? Büyükşehir’de bir merdiveni onaracak teknisyen bulunmuyor mu?

Melih Aşık - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları