loading
close
SON DAKİKALAR

İspanya’da bir askeri üste Yunan F-16 uçağı düştü

İspanya’da bir askeri üste Yunan F-16 uçağı düştü
Tarih: 26.01.2015 - 22:10
Kategori: Dünya

NATO çalışmaları kapsamında İspanya'da bulunan Yunanistan'a ait F-16'nın düşmesi sonucu ölenlerin sayısı 10 yükseldi.

NATO çalışmaları kapsamında İspanya'da bulunan Yunanistan'a ait F-16'nın düşmesi sonucu ölenlerin sayısı 10 yükseldi.

İspanya'nın güneydoğusundaki Los Llanos (Albacete) askeri üssünde NATO'ya bağlı çalışmalar yapan F-16 tipi Yunan askeri uçağının düşmesi sonucu iki pilotun öldüğü ve 6'sı ağır 10 kişinin yaralandığı bildirildi.

İspanya Savunma Bakanlığının ülkenin resmi haber ajansı EFE'ye verdiği bilgiye göre, Yunan askeri uçağının havalandıktan kısa bir süre sonra askeri üste bulunan park halindeki uçakların olduğu bölgeye düştü. Kazada 2 pilot hayatını kaybetti, 6'sı ağır 10 kişi yaralandı.

Verilen ilk bilgilerde, uçağın uçuş seviyesinin altında olduğu ve bir hangara çarptığı ifade edilirken, bölgeden ateş ve dumanların yükseldiği kaydedildi.

Söz konusu askeri üste genelde NATO'ya bağlı uçakların bulunduğu ve pilotlara mükemmelleştirme kursları veren bir okulun da burada olduğu belirtildi.

Ölü sayısı 10’a yükseldi

NATO çalışmaları kapsamında İspanya'da bulunan Yunanistan'a ait F-16'nın düşmesi sonucu ölenlerin sayısı 10 yükseldi. İspanya Savunma Bakanlığı ülkenin güneyinde Albecete kentine bağlı Los Llenos havaüssünde eğitim uçuşu yaparken düşen Yunan F-16 savaş uçağının yol açtığı kazada ölenlerin sayısının 10’a yükseldiğini duyurdu. Yaralıların sayısınında 13 olduğu belirtilen açıklamada bunların altısının durumunun ise ağır olduğu vurgulandı. Pilotların gelişimi için kullanılan üsteki Yunan askeri uçağının havalandıktan kısa bir süre sonra park halindeki uçakların bulunduğu bir bölgeye düştüğü açıklanmıştı.

AA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları