loading
close
SON DAKİKALAR

İsrail Dışişleri Bakanı Lieberman istifa etti

İsrail Dışişleri Bakanı Lieberman istifa etti
Tarih: 04.05.2015 - 16:19
Kategori: Dünya

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, görevinden istifa ettiğini ve kurulacak koalisyonda yer almayacağını açıkladı.

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, görevinden istifa ettiğini ve kurulacak koalisyonda yer almayacağını açıkladı.

Lieberman, düzenlediği basın toplantısında, "Ne yazık ki, kurulacak yeni hükümetin ulusal çıkarlara hizmet etmeyen, 'fırsatçı' bir yönetim sergileyeceği sonucuna vardım" dedi.

Koalisyon görüşmelerinden çekildiğini ve dışişleri bakanlığı görevinden ayrıldığını açıklayan Liberman, istifa mektubunu İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya sunacağını söyledi.

Laik çizgideki Evimiz İsrail partisinin lideri Lieberman, koalisyon hükümeti kurma girişimlerini sürdüren Netanyahu'nun ultra-Ortodokslarla bir dizi anlaşmaya varmasının ardından hükümette yer alamayacağını ifade etti.

Netanyahu'nun kilit öneme sahip müttefiklerinden Lieberman, iki dönemdir dışişleri bakanlığı görevini yürütüyordu.

LIEBERMAN OLMADAN DA KURABİLİR AMA...

Netanyahu'nun koalisyonu kurmak için 6 Mayıs'a kadar süresi bulunuyor.

Lieberman'ın son dönemde güç kaybeden partisi Evimiz İsrail, Mart'taki seçimler sonucunda 120 üyeli parlamentoda sadece altı sandalye kazanabilmişti. Lieberman'ın partisi, koalisyon görüşmelerinden çekilse de Netanyahu'nun Yahudi Evi, Kulanu (Hepimiz), Şas (Tevrat Muhafızları Partisi) ve Birleşik Tora Yahudiliği partileri ile ortaklığa gidip 61 sandalyeye ulaşması ve koalisyon hükümeti kurması bekleniyor.

Ancak Lieberman'ın çekilmesi, Netanyahu'yu söz konusu koalisyon ortaklarının taleplerine karşı daha hassas konuma getirecek.

'ALÇAK KOLTUK' KRİZİNİN MİMARI

Türkiye karşıtlığı ile tanınan 57 yaşındaki Lieberman, Ocak 2010'da Ankara-Tel Aviv arasında yaşanan 'alçak koltuk' krizinin de mimarı olarak biliniyor.

Lieberman'ın yardımcısı Danny Ayalon'un Türkiye'nin o dönemki Tel Aviv Büyükelçisi Oğuz Çelikkol'u makamında alçak koltuğa oturtması, hali hazırda gergin olan iki ülke ilişkilerinin iyice bozulmasına neden olmuştu.

Lieberman, "One minute" ve Mavi Marmara baskını krizlerinin yaşandığı dönem de İsrail Dışişleri Bakanı'ydı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları