loading
close
SON DAKİKALAR

İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kılıç: Kenan Evren de 12 Eylül'de baronun kapısına mühür vurdu

İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kılıç: Kenan Evren de 12 Eylül'de baronun kapısına mühür vurdu
Tarih: 12.02.2018 - 11:01
Kategori: Medya

İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kılıç, Can Ataklı'nın sunduğu Yazı İşleri programına konuk olarak katıldı.

Hasan Kılıç'ın açıklamalarından bazı başlıklar şöyle:

"(Erdoğan'ın) Baroları hedef göstermesi herkesin şaşırdığı bir durum. Geçmiş yıllarda özellikle İstanbul Barosuyla ilgili yargılamalar oldu. O dönemde de barolar üzerinde bu tarz oyunlar oynanmak isteniyordu. Baroların tarihinde küçücük bir leke bulamazsınız. Barolarda demokratik bir seçim yapılıyor.

Başkanlarımızın tavırları net ve açıktır. Amaç biat eden, boyun eğen yapı isteniyorsa, yapamayız. Baroların varlığı ile ilgili başka bir konu varsa barolar bunu kendi içinde tartışıyor. Her kesimden meslektaşımızın katıldığı toplantılar yapıldı. Avukatlar olarak içimizde tartışıyoruz. Birliğe bütünlüğe ihtiyaç duyduğumuz bu zamanda bu tartışmaların açılması doğru değil. Kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşları var. Bunlar kanunla düzenleniyor. 

İstanbul Barosu, Barolar Birliği kanunla kurulan kuruluşlar. Anayasadan verilen yetkiyle kuruluyor. Seçimle ele geçiremediğiniz baroları başka şekilde ele geçirmeye çalışıyorsanız bu başka.

Ordunun omurgası dağıtılırken, aydınlar zindanlara atılırken arşivlere bakın neler söyledik. Yargılamalardan geliyorduk. O dönemlerde başkalarının ne dediği de ortada. Mücadele ettiğimiz yapıların öne sürdüğü görüşler tam da buydu. Hukukun üstünlüğünü, insan haklarını savunan hukukçuların bölünmesi, etkisiz hale getirilmesiydi. Küçük dernekler halinde barocuklar kurulmasıydı.

Barolar kadın ve çocuk haklarında var. Aydınlar içeri atılırken tepki gösteren meslek grubudur. Siyasi iktidarları avukatlar her zaman rahatsız etmişlerdir. İddia makamı hakkınızı korumaz, savunma makamı, avukatlar korur. Bu yüzden de her zaman hedef olurlar. 

Etnik, mezhepsel, siyasal görüşlere göre, partilere göre avukatlar olacak. Sizin hakkınızı savunacak bir grup düşünün bir de bölünmüş, hakkını koruyaman, görüş ortaya koyamayan grup düşünün. Cerattepe'de, yurtlarda çocukların ölümlerini sorgulayan barolar var. 

Kenan Evren niye 12 Eylül'de baronun kapısını mühürlüyor.

-Çocuklarla ilgli çok ciddi çalışmalarımız var. Baro kendi halinde bir yapı değil, devletten kaynak aldığımız düşünülüyor. öyle bir şey yok. 

-İnsanlar zindana atıldı biz mücadele ettik, yargıladılar bizi dimdik durduk. 

-12 Eylül'de baronun kapısına mühür vuruldu ne oldu o avukatlar döndü dolandı, daha da güçlü geldi. 

-Meslek örgütlerinin parçalanmasının sonuçları sokaktaki vatandaşa kadar herkese yansır."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları