loading
close
SON DAKİKALAR

İstanbul'da yeni metro hattı açıldı

İstanbul'da yeni metro hattı açıldı
Tarih: 19.04.2015 - 22:52
Kategori: Gündem

İktidarı korku sardı. Cumhurbaşkanı ve başbakan birlikte görüntü verdi; Başbakan Davutoğlu'ndan CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun seçim vaatlerine eleştiri geldi.

Levent-Rumeli Hisaru¨stu¨ Metro Hattı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun katıldığı törenle açıldı. Başbakan Davutoğlu'ndan CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun seçim vaatlerine eleştiri geldi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Levent-Rumeli Hisarüstü Metro Hattı açılış töreninde yaptığı konuşmada, 1990'lı yıllara kadar yolların çamur deryası gibi olduğunu, 1994'te İstanbul'un da Türkiye'nin de kaderinin değiştiğini vurgulayarak, "Çünkü Sayın Cumhurbaşkanımız, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı oldu ve Ak Parti'nin iktidarının tohumları İstanbul'a atılmaya başlandı" değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul'un bağrından nice Fatihlerin, nice halk tarafından seçilmiş Erdoğanların, nice hizmetkarların çıkacağını dile getiren Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kıyas edelim dedim. 1876'da İstanbul'a ilk tünel, Sultan Abdülhamit Han döneminde yapıldı. Ancak sadece adı tünel olarak kaldı ileriye götürülemedi. Sonraki gerçek anlamdaki tünelin, gerçek anlamdaki metronun yapılması için 125 yılı aşkın bir süre beklemek gerekti İstanbul'un. AK Parti iktidarları döneminde şu anda İstanbul'a 142 kilometre raylı sistem hattı yapıldı. İnşallah 2019 yılına kadar da raylı sistemin uzunluğu 436 kilometreye çıkacak. Bu bizim İstanbul'a taahhüdümüzdür."

Başbakan Davutoğlu, Levent-Rumeli Hisaüstü hattının 4 kilometrelik bir hat olduğunu anlatarak, Boğaziçi Üniversitesi'nde okuyan bir öğrencinin kendilerinin okuduğu dönemdeki gibi 4-5 otobüs değiştirmeden istediği yere gidebileceğini söyledi.

Bu hatla, 6 dakikada Levent'e, 16 dakikada Taksim'e, 23 dakikada Yenikapı'ya, 34 dakikada Üsküdar'a, 66 dakikada Kartal'a gidilebileceğini aktaran Davutoğlu, "O dönemlerde biz 66 dakika otobüs beklerdik de otobüs gelmezdi. Şimdi bu hizmetlerden memnun musunuz? Çağı aşan bu hızdan memnun musunuz? Ulaştırma Bakanlığımızın ve Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın raylı sistemi İstanbul'a yaygınlaştırmasından memnun musunuz? 142 kilometrelik hattın 436 kilometreye çıkmasını istiyor musunuz?" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NA YÜKLENDİ

Törende konuşan Başbakan Davutoğlu'nun sözleri şöyle:

-Kılıçdaroğlu, biz halka sosyal devletin gereğini yapıyorken bizi eleştiriyordu. Makarna, kömür dağıttığımızı söylüyordu. Dersini almış, sosyal yardım taahhüdünde bulunuyor. Biz geldiğimizde toplamda sosyal yardım 1,1 milyar Türk Lirasıydı. Şimdi 26,5 milyar Türk Lirası sosyal yardım yapıyoruz.

-Kılıçdaroğlu'nun hayalinin ulaştığı yeri biz çoktan geçtik.

-Uçuyor, uçuyor. Niye biliyor musunuz. Verdiği taahhütlerin karşılığı yok. Nerede karşılığı deyince noteri gösteriyor. Biz ise verdiğimiz sözlerin karşılığını hazinede gösteriyoruz.

-Niye bol keseden sallıyor biliyor musunuz? 7 Haziran'da iktidara gelemeyeceğini biliyor. Bana 4 yıl verin diyor. 4 yılda bizim biriktirdiklerimizi aynı SSK'da 90'lı yıllarda yaptığı gibi harcayıp gidecek.

-Millet bu sözlerinin de hesabını sorar. Niye iktidara gelemez biliyor musunuz? Kendi sözü. En büyük hedefim yüzde 35 diyor. Yüzde 35'le iktidara gelinir mi? Hayır

-Hayalperest Kılıçdaroğlu'na karşı bütün İstanbul'u raylı sistemle dolduran bir AK Parti iktidarı var.

-Seçimlere giderken İstanbul'a bir megaproje sözü daha verdik. 3 katlı tüp geçit. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları