loading
close
SON DAKİKALAR

İstanbul ulaşımına bayram indirimi

İstanbul ulaşımına bayram indirimi
Tarih: 30.09.2014 - 13:35
Kategori: Şehir

İstanbul'da Kurban Bayramı nedeniyle toplu ulaşım yüzde 50 indirimli olacak. Otoparklar ise ilk iki gün ücretsiz.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kurban bayramı önlemlerini açıkladı. İstanbullular 4 gün sürecek bayram boyunca ulaşımdan yüzde 50 indirimli faydalanacak. İETT otobüsleri, metrobüs, metro, tramvay, Taksim-Kabataş Füniküleri ve şehir hatları vapurları ile birlikte, İstanbul Otobüs A.Ş ve özel halk otobüsleri de yine yüzde 50 indirimli hizmet verecek. Ayrıca İSPARK'a ait 500 noktadaki yol üstü otoparklar bayramın 1 ve 2'inci günü ücretsiz olacak. Vatandaşla her türlü şikayetlerinin çözümü içi Beyaz Masa 153'ü arayabilecekler.
İBB'den yapılan açıklamaya göre, alınan önlemler şöyle:
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Veteriner Hizmetler Müdürlüğü, modern donanımlara sahip kesim yerleriyle İstanbullulara kurban bayramı süresince hizmet verecek. Ataşehir Kurban Satış ve Kesim Yeri: 900 küçükbaş 1122 büyükbaş hayvan kapasiteli satış ve 2 büyükbaş, 1 küçükbaş kesimhanesiyle hizmet verecek.(Ferhatpaşa Mah. Efe Sokak.) Başakşehir Kurban Satış ve Kesim Yeri:1040 küçükbaş 2244 büyükbaş hayvan kapasiteli satış ve 4 büyükbaş, 1 küçükbaş kesimhanesiyle hizmet verecek. (Kayabaşı Mah. G1 Caddesi. 17. Bölgenin yanı) Alibeyköy Kurban Satış ve Kesim Yeri:390 küçükbaş, 1470 büyükbaş hayvan kapasiteli satış ve 2 büyükbaş, 1 küçükbaş kesimhanesiyle hizmet verecek. Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü; Sağlık, Zabıta ve İtfaiye Daire Başkanlıkları ile Çevre Koruma, Atık Yönetimi, Park-Bahçeler ve Sosyal İdari İşler Müdürlükleri ve İSKİ Genel Müdürlüğü birimleriyle Bayram süresince koordineli olarak çalışacak. Kurban satış ve kesim yerlerindeki kurbanlık hayvan ve etleri ile ilgili vatandaşlardan gelecek muhtemel şikâyetleri değerlendirerek, gerektiğinde ilçe belediyeleri ve diğer kurumlarla koordinasyonu sağlayacak.

KAÇAK KURBAN YAKALAMA TİMLERİ KURULDU
Belirlenen yerler dışında kurban satış ve kesimini engellemek için Büyükşehir ve ilçe zabıta ekipleri ile işbirliği yaparak, şikâyetleri değerlendirmek üzere Veteriner Hekim ve Zabıtadan oluşan 5 ekip görevlendirecek. Kaçan kurbanlıkların yakalanması için 10 ekipten oluşan Kaçak Kurban Yakalama Timleri kuruldu. Vatandaşlar, şikâyetlerini 453 73 00 numaralı telefona yapabilecek.
Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürlüğü; Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürlüğü İlaçlama Birimi ekipleri Bayram öncesinden başlayarak vektörlerle mücadele etmek amacıyla kurban satış yerlerinin, Bayram süresince de Nöbetçi ekipler ile kurban satış ve kesim yerlerinin ilaçlamasını yapacak.

OTOBÜS SEFER SAYILARI ARTIRILACAK
İETT; Arefe ve Bayram günlerinde artacak yolcu yoğunluğuna paralel olarak otobüs sefer sayısını artıracak ve hizmetlerin aksamaması, normal ve ek seferlerin düzenli olarak yapılması için gereken bütün tedbirleri alacak. ULAŞIM A.Ş; Bayram tatili süresince tam kadro ve tam filo hizmet verecek. Bayramın dört günü boyunca metro, hafif metro ve tramvay seferleri, öğleden önce seyrek, öğleden sonraları ise sıklaştırılarak gerçekleşecek. Tarifeli seferler dışında, artan yolcu yoğunluğuna bağlı olarak ek seferler düzenleyerek. İSKİ; Tüm İstanbul'da tam kapasiteyle su verecek. Olabilecek su arızası ve kanal tıkanmasıyla ilgili tedbirleri arttıracak olan İSKİ, nöbetçi ekip sayısını da artıracak. İtfaiye ekipleri; her zaman olduğu gibi 24 saat görev başında olacak.
İSPARK; İSPARK'a ait 500 noktadaki yol üstü otoparklar Bayramın 1. ve 2. günü ücretsiz hizmet verecek. (Kapalı ve açık otoparklar ise ücretli)
Vatandaşlar, her türlü şikâyetlerini İSPARK'ın 274 20 20 no'lu Hizmet Hattı'na iletebilecek. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü; ekip sayısını normal günlere kıyasla arttırarak bayram süresince görev yapacak. Zabıta ekipleri, ilçe zabıta birimleriyle koordineli olarak kent genelinde denetimler yapacak. Vatandaşlarımız zabıta konusundaki dilek ve şikâyetlerini; 521 84 65 numaralı telefona yapabilecek.

ACİL YARDIM HİZMETİ
Acil Yardım ve Cankurtarma Müdürlüğü; bireysel ve toplumsal acil hastalık, kaza, tabii afetler, yangın, göçük ve yaralanmalarda hayati önem taşıyan hastalık durumlarında mümkün olan en kısa sürede ilk tıbbi yardımı yapmak üzere hazır bekleyecek. Mezarlıklar Müdürlüğü; normal mesai saatinden önce mezarlıklar ziyarete açılacak. Bayram süresince mezarlıklarda dilencilerin ziyaretçileri rahatsız etmemesi için Zabıta Müdürlüğü ile koordineli çalışmalar yapacak.

İstanbul ulaşımına bayram indirimi

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları