loading
close
SON DAKİKALAR

İstanbul'da metro skandalı: AKP'li'ye ücretsiz CHP'liye paralı

İstanbul'da metro skandalı: AKP'li'ye ücretsiz CHP'liye paralı
Tarih: 17.04.2018 - 11:08
Kategori: Yerel

CHP’li Şişli-Beşiktaş-Sarıyer sınırlarındaki metro hattında seyahat edenler kısa yolculuk için ücret ödüyor, AKP’li Bağcılar-Başakşehir sınırlarındaki metro hattında seyahat edenler ise kısa yolculuk için ücret ödemiyor.

Beşiktaş Belediyesi ve İBB Meclisi CHP Üyesi Eyüp Birgün, “Metro hatlarındaki ücretli aktarmaların ilçelere göre farklılık göstermesi” konulu hazırladığı yazılı soru önergesini Meclis toplantısında sözlü okudu ve şunları söyledi:  "Metroda birinci önceliğimiz, en fazla oy aldığımız yerler olacak” diyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın dediği uygulanıyormuş. Şöyle ki; 11 duraklı M3 metro hattında, İkitelli Sanayi durağından sonraki Olimpiyat Stadı’na olan iki duraklık aktarma bölümü, ücretsiz olarak hizmet veriyor. Örneğin Kirazlı’dan M3 metro hattına binen vatandaşlar, Ziya Gökalp Mahallesi ve Olimpiyat Stadı’na aktarma yaparken ücret ödemiyorlar. Buna rağmen M2 Yenikapı-Hacıosman metro hattında, Levent durağında inerek 3 duraklı Nispetiye-Etiler hattına geçenler ise bu kısa yolculuk için ücret ödemek zorunda kalıyorlar. Yine aynı hat üzerinde bulunan Seyrantepe aktarmasına da ücretli tarife uygulanıyor. Soru şu, kendi iktidarınızda olan belediye sınırlarında ücret yok, CHP’li bir ilçe olunca ücretli, buradan çıkan sonuç CHP’li ilçeler AKP’li ilçeler karşısında eşit değil.
Bu yanlış işleyişi düzeltmeyi düşünüyor musunuz?
Önergemin cevaplandırılmak üzere başkanlık makamına havalesini arz ederim."
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi 2018 yılı Nisan ayı Meclis toplantılarında Beşiktaş Belediyesi ve İBB Meclisi CHP Üyesi Eyüp Birgün’ün imzası ile önerge meclise sunuldu ve oy birliği ile başkanlık makamına havale edildi.                                          
 

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları