loading
close
SON DAKİKALAR

İzleme ve denetim arttırılmalı

İzleme ve denetim arttırılmalı
Tarih: 02.09.2015 - 10:53
Kategori: Yerel

ÇMO Adana Şube Başkanı Kenan Doğan, yaptıkları uyarılara rağmen anız yakılmaya devam edildiğini, bunun önlenmesi için de denetimlerin ve cezai işlemlerin arttırılmasını istedi.

Çevre Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Kenan Doğan, yaptıkları uyarılara rağmen, anız yakılmaya devam edildiğini, bunun önlenmesi için de denetimlerin ve cezai işlemlerin anız yakılmaması doğrultusunda arttırılmasını istedi. 

Adana’da ve komşu illerde anız yangınları sonucu yaşanan olumsuzlukların tüm uyarılarına rağmen devam ettiğini belirten Doğan: "Haziran ayında tarlalarda hububat hasadının yapılıp, anız yakılmaya başlamasıyla birlikte, yaşanacak olumsuzluklar konusunda gerekli açıklamalarımızı yaparak kamuoyunu bilgilendirdik. Yetkilileri ve duruma sebebiyet verenleri yaşanacaklar konusunda uyardık. Lakin söylediklerimiz yetkililerin bir kulağından girip diğerinden çıkmıştır ki anız yakılmaya devam edilmektedir." dedi. 

"ÖNLEM ALINAMAYINCA DOĞA TAHRİP OLDU, YAŞAM ZORLAŞTI"

Açıklama yaptıkları tarihten sonra anız yangınlarının önlenemediğini ve anız yangınları sonucu oluşan dumanların araç yollarına ulaşması ve görüş mesafesinin azalması nedeniyle ölümle sonuçlanan trafik kazaları meydana geldiğini ifade eden Çevre Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Kenan Doğan, şöyle konuştu: "Bu yılda saatlerce süren yangınların oluşturduğu dumanlar hava kirliliğine neden olmuş, rüzgarla birlikte yerleşim alanlarına kadar ulaşarak, çevre ve insan sağlığını olumsuz etkilemiştir. Toprak yüzeyinde yüksek derecede sıcaklık meydana getiren yangınlar, toprağın içerisinde mikrobiyolojik canlıların azalarak doğal dengenin bozulmasına, toprağın fiziksel, kimyasal ve biyolojik olarak bozulan yapısı nedeniyle veriminin düşmesine, organik madde içeriği azalan toprağın su tutma kapasitesinin düşmesine, erozyona uğramasına ve kuraklığa sebebiyet vermektedir. Ayrıca anız yangınları ormanlık alanlara taşarak zaten yetersiz olan ormanlık alanların zarar görmesine neden olmuştur."

“DENETİM VE CEZALAR ANIZ YAKILMAMASI DOĞRULTUSUNDA UYGULANMALI” 

Çevre Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Kenan Doğan Yangınların denetimlerin ve cezaların yetersizliğini gösterdiğini söyledi. Doğan "Anız yangınları konusunda izleme ve denetleme yetkisine sahip kurumların denetimlerini artırması gerekmektedir. Denetimlerin ve cezai işlemlerin anızların yakılmaması doğrultusunda uygulanması ve hat safhalara ulaşan doğanın tahribinin önüne geçilmelidir." dedi. 


Vişne Haber Ajansı


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları