loading
close
SON DAKİKALAR

İzmir 1 Mayıs için kararını verdi

İzmir 1 Mayıs için kararını verdi
Tarih: 24.04.2014 - 16:53
Kategori: Sendika

İzmir'de tüm sivil toplum örgütleri ve sendikalar kutlamaların aynı yerde yapılması konusunda uzlaştı.

İzmir’de yapılacak 1 Mayıs kutlamaları, Türk-İş, DİSK, KESK, TMMOB, Türk Tabipler Birliği, Kamu-Sen, Birleşik Kamu-İş ve İzmir Barosu’nun bulunduğu tertip komitesinin organizasyonu ile yapılacak. Öte yandan platform tüm siyasi partileri ve İzmirlileri de 1 Mayıs 13.00’te Gündoğdu Meydanı’ndaki kutlamalara broşürle davet etti.

Hürriyet'ten Banu Şen'in haberine göre İzmir Tertip Komitesi Başkanı ve Türk-İş Bölge Temsilcisi Hüseyin Karakoç, “Kitlesel ve birleşik bir İzmir 1 Mayıs için yine kol kola hazırlanıyoruz. 1 Mayıs'ı İzmir'de geniş sivil toplum örgütlerinin katılımıyla hep birlikte kutluyoruz. Komitemiz Tertip Türk-İş, DİSK, KESK, TMMOB, Türk Tabipler Birliği, Kamu-Sen, Birleşik Kamu-İş ve İzmir Barosu'ndan oluşuyor. Tüm sivil toplum örgütlerini ve İzmirlileri 1 Mayıs'ta Gündoğdu alanına bekliyoruz. Sıkıntılarımız var ve 1 Mayıs’ta bunları birlikte dile getireceğiz. Yukarıda neler görüşüldüğünü, ayrılmaların nasıl olduğunu bulmuyoruz. Bilmeden de bir şey söylemek, yorum yapmak doğru olmaz. Birlikte yapma kararı aldık ve genel merkezlerimize de bilgi verdik, bu talebimizi ilettik. Onlar da bir sakınca olmadığını birlikte yapabileceğimizi belirtti. Bir tertip komitesi oluşturduk. Şimdi tüm sivil toplum örgütlerini, tüm siyasi partileri ve İzmirlileri Gündoğdu’ya bekliyoruz” dedi.

İSTANBUL'DAKİ AYRIŞIMI TASVİP ETMİYORUM

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise, “İstanbul hariç tüm illerde 1 Mayıs bölgesel kutlamaların en geniş katılımlı kitleyi alabilecek alanlarda kutlanmalı. 1 Mayıs tektir. İşçi sınıfının birlik mücadele ve dayanışma günüdür. Çok renkliliğimiz ve çok sesliliğimizle birlikte, haklı taleplerimizi haykıracağımız tek yegane gündür. Doğal olarak İstanbul’daki ayrışımı da tasvip etmiyorum. Taksim, 1 Mayıs alanıdır diğer sendikaların da DİSK’in KESK’in ve TMOBB’un talepleri doğrultusunda ısrarcı olması gerekirken farklı alanlarda kutlanması, birlik ve dayanışma gününün farklı kutlandığı algısı yaratıyor. Oysa İstanbul’da 1977’de işçi sınıfının birlikte kutladığı Taksim alanında 36 şehidimiz vardır. Orası 1 Mayıs alanı olarak belirlenmiştir. AİHM kararları doğrultusunda tescillenmiştir. Biz miting yapmıyoruz. Biz 1 Mayıs’ı anıyoruz ve kutluyoruz. Mücadele perspektifimizi bu alanlarda haykırıyoruz. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘Mitingi gidin başka alanda yapın’ demesinin anlamı yok. Çünkü biz 1 Mayıs’ı kutluyoruz, miting yapmıyoruz. İzmir’deki birliktelik de tüm Türkiye’de kutlanacak 1 Mayıs’a örnek olmalıydı. Bizim burada gösterdiğimiz özveriyi diğer sendikalar da İstanbul’da ve diğer şehirlerde de göstermiş olsaydı işçi sınıfının haklı taleplerinin daha gür çıkardı diye düşünüyorum” diye konuştu.


İSTANBUL'DA KİM NEREDE KUTLAYACAK

1 Mayıs İşçi Bayramı ya da "resmi" adıyla "Emek ve Dayanışma Günü" sendika, meslek örgütleri ve siyasi partilerin açıklamalarına göre İstanbul'da farklı noktalarda kutlanacak.

İstanbul'daki kutlamaları Türk-İş Kadıköy'de yapacağını açıklarken, DİSK ve KESK Taksim'de olacak. Hak-İş ise kutlamaları Kayseri'de yapmayı planlıyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları