loading
close
SON DAKİKALAR

İzmir'de gericilerin hedefindeki heykel balyozla kırıldı

İzmir'de gericilerin hedefindeki heykel balyozla kırıldı
Tarih: 27.05.2016 - 09:14
Kategori: Gündem

İzmir'de gericilerin hedefi olan ahşap heykele balyozla saldırıldı.

İzmir'de, Fahrettin Altay ve Evka 3 hattı arasında bulunan İzmirspor durağında, gericilerin hedefi olan ahşap heykel balyozlu saldırıya uğradı.

Heykeli bezle örten AKP Karabağlar Meclis Üyesi Emrullah Kavuz'un ardından, Kavuz eşliğinde Erzurum'dan gelen 98 yaşındaki bir adam heykeli protesto için geldiğini savunmuş, heykel zincirlenmişti. İzmir'de gericilerin hedefi olan heykel balyozla kırıldı

Heykeli hedef gösteren AKP'li: 79 yıldır laiklikten çok çektik

İzmir'de gericiler tarafından balyozla kırılan "Müzisyen" adlı mitolojik figür heykelini geçen ay hedef gösteren AKP İzmir İl Başkan Yardımcısı Onur Selbi'nin, Twitter hesabında "79 yıldır laiklikten çok çektik. Laikliğin tartışmaya açıldığı Yeni Türkiye, hamdolsun" yazdığı ortaya çıktı.

İzmir metrosunun İzmirspor durağında 4 yıldır duran, ancak bugün gericiler tarafından balyozla kırılan "Müzisyen" adlı mitolojik figür heykelini hedef gösteren AKP'nin Siyasi ve Hukuk İşlerinden Sorumlu İzmir İl Başkan Yardımcısı Onur Selbi'nin, 25 Nisan 2016'da kişisel Twittter hesabında "Laikliğin tartışmaya açıldığı Yeni Türkiye, hamdolsun" yazdığı görüldü. Selbi, aynı paylaşımının altına, "Belli bir tanımı olmayan, herkesin istediği gibi yorumladığı, bizlere inkılap diye yutturulan bu saçmalık 79 yıldır milletimize çok çektirdi" cümlesini de yazdığı ortaya çıktı. 

"LAİKLİK TARTIŞMAYA AÇILMALI"

Selbi, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a destek verdiği bir başka Twitter paylaşımında ise şu ifadeleri kullandı:

"Laiklik mevcut haliyle kesinlikle tartışmaya açılmalı, ya yeni anayasada belli bir tanıma oturtulmalı ya da kaldırılmalı, net! Muhalefet partilerinin mevcut konjonktürde bu tartışmayı farklı boyutlara çektiğini ve çekeceğini elbette görüyoruz. Ancak anayasada belli bir tanımı olmayan laikliğin geçmişte olduğu gibi gelecekte de büyük sorunlar açmayacağının kimse garantisini veremez. Laiklikle derdimiz yok. Mevcut laiklik anlayışı ve uygulanışı ile derdimiz var. Velhasıl Meclis Başkan'ımız gerek parti gerek milletimizin büyük çoğunluğunun tercümanı olmuştur. Konuşmasından sadece 2 cümleyi kesip ahkam kesenler tamamını incelediğinde altına imzalarına atacaklarına eminiz."



Doğan Haber Ajansı, 14 Mayıs’ta İzmir AKP Gençlik Kolları üyesi bir grubun, heykeli protesto ettiğini duyurmuştu. Haberde grup adına konuşma yapan AKP Siyasi ve Hukuk İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Onur Selbi’nin “İzmirspor metro durağında yer alan çıplak erkek heykeli, alenen çocukların cinsel teşhire uğraması sonucunu doğurmakta ve vatandaşlarımızı rahatsız etmektedir” ifadelerini kullandığı belirtilmişti.

Selbi'nin heykeli hedef göstermesinden sonra, 25 Mayıs’ta da daha önce heykelin "müstehcen" bulduğu noktasını bezle kapatarak protesto eden AKP Karabağlar Meclis Üyesi Emrullah Kavuz, heykele kilit vurmuştu. 


soL

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları