loading
close
SON DAKİKALAR

Jack Nicholson 77 Yaşında

Jack Nicholson 77 Yaşında
Tarih: 22.04.2014 - 18:30
Kategori: Kültür & Sanat

Dünya sinemasının önemli aktörlerinden Jack Nicholson 77 yaşadı

JACK NİCHOLSON 77 YAŞADI
Amerikan ve Dünya sinemasının en güçlü aktörlerinden Jack Nicholson 77 yaşında. 22 Nisan 1937 tarihinde New York’ta doğan Nicholson 12 defa aday gösterildiği en iyi oyuncu Oscar ödülünü 3 kez alarak dünya sinema tarihine geçmiş bir oyuncu. Sinemada Daniel Day Lewis’le beraber 3 Oscarı olan iki isimden biri olmuştur. 1994 yılında daha 57 yaşında iken Amerikan Film Enstitüsünden “Ömür Boyu Başarı” ödülü alan en genç oyuncu olmuştur. 16 defa aday gösterildiği Altın Küre Ödülü’nü de 7 kez kazanmıştır.

Elia Kazan “Aktor’s Studio” ekolünün en güçlü temsilcilerinden olan Nicholson, 1958 yılında The Cry Baby Killer filmiyle başladığı sinema kariyerinde çoğu iz bırakmış 60 kadar filmde oynamıştır.

Önemli filmlerinden bazılarını sıralarsak:

Kızıllar - Warren Beatty'in yönettiği, Warren Beatty, Diane Keaton, Jack Nicholson'un başrollerini oynadığı 1981 yapımı dönemsel tarih filmi.

The Last Tycoon(1976): Elia Kazan’ın yönettiği son filmde, Jack Nicholson Robert De Niro ile oynadı
Postacı Kapıyı İki kere Çalar(1981): Bob Rafelson'un uyarladığı, Jack Nicholson ve Jessica Lange'ın oynadıkları yapımı ABD filmi.

Prizzi'lerin Onuru (1985): John Houston’un yönettiği filmde Jack Nicholson, Kathleen Turner, Anjelica Huston oynamış, Angelica Houston’un Oscar aldığı film.

Chinatown(1974): Roman Polanski' nin yaptığı film. Jack Nicholson, Faye Dunaway ve John Huston' ın rol aldığı filmde Polanski'nin de küçük bir rolü vardır.

Guguk Kuşu(1975) : Milosz Forman’ın yönettiği filmde Jack Nicholson, bu filmle Oscar kazanan Louise Fletcher ile oynamış.

Sevgi Sözcükleri (1983): Jack Nicholson’un En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscarı'nı kazandığı filmde Shirley MacLaine de En İyi Kadın Oyuncu Oscarı'nı kazanmıştı.

Kasabanın Cadıları (1987): Fantastik komedi türündeki bu filmde Jack Nicholson’a Cher, Susan Sarandon ve Michelle Pfeiffer eşlik etmiş.

Halen filmlerde oynayan aktörün doğum gününü kutluyor, nice filmler diyoruz. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları