loading
close
SON DAKİKALAR

Jools Holland orkestrasıyla Açıkhava Sahnesi'nde

Jools Holland orkestrasıyla Açıkhava Sahnesi'nde
Tarih: 07.07.2015 - 12:27
Kategori: Kültür & Sanat

Tüm hızıyla devam eden 22. İstanbul Caz Festivali, çok önemli bir konuğu ağırlamaya hazırlanıyor.

BBC 2 yayımlanan kült televizyon programı Later…with Jools Holland’ın yaratıcısı, usta piyanist Jools Holland, 20 kişilik orkestrası Rhythm and Blues Orchestra’yla birlikte, 7 Temmuz Salı akşamı Matraş sponsorluğunda Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nde, İstanbullu müzikseverlerle ilk kez buluşacak.

BBC 2 ekranlarında 1992 yılından bu yana devam eden programıyla müzik dünyasının ‘efsane’ ismi Jools Holland, 20 kişilik dev orkestrası Rhythm and Blues Orchestra ile birlikte festivalin konuğu olarak İstanbul’daki ilk konserini vermeye hazırlanıyor. Holland, kendisini yıllardır televizyon ekranlarından takip eden hayranlarıyla 7 Temmuz Salı akşamı Matraş sponsorluğunda Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nde buluşacak.

Holland’ın piyanosunun başında orkestrasıyla birlikte caz, R&B, soul, gospel ve funk klasiklerinden, kendi bestelerine uzanan muhteşem bir müzik yolculuğuna çıkartacağı gecenin sürpriz ismi ise 80’lerin efsane grubu Soft Cell’in vokalisti, İngiliz şarkıcı ve söz yazarı Marc Almond olacak.

Çocukluğundan bu yana tam bir müzik tutkunu olan Jools Holland, 1970’lerde, henüz 16 yaşındayken new wave akımının öncü gruplarından Squeeze’in kurucuları arasında yer aldı. Grubun milyonlar satan hit parçalarında büyük payı olan Holland, 1981’de gruptan ayrılarak solo kariyerine başladı. 1987’de kurduğu ritim ve blues orkestrası zamanla şu anki 20 kişilik halini aldı ve albüm satışları ile başarılı canlı performanslarıyla büyük bir hayran kitlesi edindi.

Jools Holland’ın dönüm noktası ise 1992’de BBC 2 kanalında sunmaya başladığı Later... with Jools Holland adlı müzik programı oldu. Holland, 23 yıldır devam eden programında, Leonard Cohen’den Metallica’ya, Radiohead’den David Bowie’ye, Red Hot Chili Peppers’tan Björk’e pek çok ismi izleyicilerle buluşturarak müzik dünyasının efsaneleri arasında yerini aldı. İzleyicilerin vazgeçilmezi haline gelen program Norah Jones, Adele, Amy Winehouse, Florence & The Machine gibi pek çok ismin adının duyulmasına da ön ayak oldu.

Saat 21.00’de başlayacak konserin açılışını Holland’ın son albümü Sirens of Song’da birlikte çalıştığı, “rockabilly” türüne yeniden hayat veren İrlandalı şarkıcı Imelda May yapacak. Modern-retro müziği ve karizmasıyla Dublin sokaklarının enerjisini sahneye taşıyacak Imelda May de yolu Jools Holland’ın programından geçen isimlerden. 2008 yılında Jeff Beck ve Elbow ile aynı gün katıldığı programın ardından ünü ülke sınırlarını aşan May büyük övgü toplayan ikinci albümü Love Tattoo’yu 2009’da yayımladı. 2010’da çıkan son albümü Mayhem ile İrlanda listelerine bir numaradan giriş yapan May ayrıca Later…with Jools Holland programında seslendirdiği Tainted Love cover’ıyla da kendine büyük bir hayran kitlesi edindi.

Konserin biletleri Biletix satış kanalları, Ana Gişe İKSV ve konser gününde etkinlik mekânından alınabilir. Lale Kart sahipleri biletlerini %25’e varan özel indirimlerle alabilirler.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından, on sekiz yıldır Garanti Bankası’nın sponsorluğunda düzenlenen 22. İstanbul Caz Festivali, 15 Temmuz’a kadar birbirinden renkli sanatçıları ve usta müzisyenleri ağırlamaya devam ediyor.

Cumhuriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları