loading
close
SON DAKİKALAR

Kadıköy Belediye Başkan aday adayı Demircan: İyi Yaşam Merkezleri açacağız

Kadıköy Belediye Başkan aday adayı Demircan: İyi Yaşam Merkezleri açacağız
Tarih: 12.12.2018 - 11:05
Kategori: Yerel

Kadıköy Belediye Başkan aday adayı olan Mustafa Demircan, "İyi Yaşam Merkezi" projesi hakkında bilgi verdi.

Kadıköy Belediye Başkan aday adayı olan Mustafa Demircan, "Kıdemli yurttaşlarımıza koruyucu sağlık uygulamaları çerçevesinde tıbbi hizmetleri sunacağımız, aynı zamanda fiziksel, zihinsel ve sosyal yeteneklerini geliştirici sosyal faaliyetler düzenleyerek yaşam kalitelerini yükseltmelerine destek olacağımız İyi Yaşam Merkezleri açacağız" dedi.

Demircan, "İyi yaşam merkezinde, 65 yaş üstü bireylere korucu sağlık uygulamaları çerçevesinde tıbbi hizmetlerin sunulması yanında günlük sosyal etkileşime girecekleri faaliyetler düzenlenecektir. Bireyin ihtiyaçları belirlenirken, fiziksel, algısal, zihinsel ve sosyal yetenekleri profesyoneller yardımıyla kapsamlı olarak değerlendirilip ve buna ek olarak, çevrenin erişilebilirliği, yaşamsal güvenliği ve yerel hizmetlerin bulunup bulunmadığı belirlenecektir" açıklamasında bulundu.

Proje ile; 65 yaş üstü bireylerin sosyal faaliyetlerde bulunmaları ve yaşlılık dönemlerini aktif olarak sürdürmelerinin sağlanması, kişisel bakımları karşılanarak yaşam kalitelerinin arttırılması ve Koruyucu Sağlık Hizmeti ile sağlık durumları kontrol altında tutularak sağlıklı yaşlanma süreci oluşturulması hedefleniyor.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları