loading
close
SON DAKİKALAR

Kadıköy Belediye Başkan aday adayı Demircan'dan 'Akıllı Turizm' projesi

Kadıköy Belediye Başkan aday adayı Demircan'dan 'Akıllı Turizm' projesi
Tarih: 20.12.2018 - 17:53
Kategori: Yerel

Kadıköy Belediye Başkan aday adayı Mustafa Demircan, "Akıllı Turizm" projesini açıkladı.

CHP'den Kadıköy Belediye Başkan aday adayı olan Mustafa Demircan, "Kadıköy Akıllı Turizm programı kapsamında turizm alanındaki inovasyonu teşvik ederek; web, mobil ve diğer dijital çözümler geliştiren akıllı turizm uygulamalarının yerel turizm altyapısına uyarlanmasına; seyahat endüstrisindeki önemli figürlerin, girişimcilerin ve yatırımcıların katılacağı toplantılar düzenleyerek Kadıköy’ün yerel ekonomisinin canlanmasına, yeni istihdam olanakları yaratılmasına destek olacağız" dedi.

Projenin amaçları şöyle:

"-Günümüz turizm teknolojilerinin kentin fiziki turizm altyapısına entegre edilmesi, öncelikle yerel turizm işletmelerinden başlayarak, Akıllı Turizm Girişimi programı geliştirilmesi.
-Akıllı turizmin yararları konusunda bilgilendirmede bulunulması ve eğitim verilmesi.
-Akıllı turizmin kent genelinde mikro (oteller, restoranlar vb.) ve makro (kentin altyapısı vb.) düzeylerde geliştirilmesi ve sürdürülmenin teşvik edilmesi.
-Turist memnuniyetinin takibi ve analizinin yapılması."

Proje kapsamında yer alan "Kadıköy Belediyesi Akıllı Turizm Ödülü" ile akıllı turizm alanındaki inovasyonu teşvik etmek ve akıllı turizm girişimlerine destek vermek amaçlanıyor. Web, mobil ve diğer dijital çözümler geliştiren akıllı turizm girişimleri ve uygulamaları, Akıllı Turizm Ödülü kapsamında yer alacak.

Proje kapsamında; seyahat endüstrisindeki önemli figürlerin ilham verici konuşmalarını içeren buluşmalar, girişimciler, geliştiriciler, yatırımcılar, önde gelen endüstri temsilcileri ve akıllı turizm camiasının diğer üyelerinin buluşacağı "Akıllı Turizm Buluşmaları" adı altında toplantılar düzenlenecek.

Proje ile; Kadıköy ‘ün turizm hayatını canlandırmak; kültürel, sanatsal altyapısının bilinirliğinin artması ve kentin ekonomisinin canlanması, yeni istihdam olanakları yaratılması hedefleniyor.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları