loading
close
SON DAKİKALAR

Kadıköy Belediye Başkan aday adayı Demircan'dan 'Gıda Bankacılığı' projesi

Kadıköy Belediye Başkan aday adayı Demircan'dan 'Gıda Bankacılığı' projesi
Tarih: 03.12.2018 - 11:02
Kategori: Yerel

CHP’den Kadıköy Belediye Başkan aday adayı olan Mustafa Demircan, açıkladığı "Gıda Bankacılığı" projesi ile sosyal adalete katkıda bulunmayı ve ihtiyaç sahibi ailelerin yaşam standardını yükseltmeyi amaçlıyor.

Kadıköy Belediye Başkan aday adayı Mustafa Demircan, başkan seçildiği takdirde "Gıda Bankacılığı" projesini hayata geçireceğini açıkladı.

Projeye ilişkin konuşan Demircan, "3-9 Aralık tarihlerinde kutlanan Vakıf Haftası, yardımlaşmanın önemini vurgular. "Gıda Bankacılığı" projemiz kapsamında ihtiyaç sahibi ailelerin yaşam standardını yükseltecek çalışmalar yaparak; ellerinde ihtiyaç fazlası gıda, temizlik, giyecek ve yakacak maddeleri bulunan üretici, imalatçı, perakendecileri ihtiyaç sahibi aileler ile buluşturacağız. Kadıköy’de sosyal market ile iş birliğini ve yardımlaşmayı güçlendireceğiz" dedi.

Demircan'ın "Gıda Bankacılığı" projesinin detayları şöyle:

Projenin amacı: İsrafın önlenmesi, sosyal adalete katkıda bulunmak, ihtiyaç sahibi ailelerin yaşam standardını yükseltmek; ellerinde ihtiyaç fazlası gıda, temizlik, giyecek ve yakacak maddeleri bulunan üretici, imalatçı, perakendeciler arasında köprü vazifesi görmek.

İşbirliği ve ortaklık: İlçe belediye, Kızılay ve İlçe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile işbirliği içerisinde hayırsever vatandaşların da, kurulacak sosyal markete nakdi yardım yada ürün bağışı yapabileceği bir sistem kurulmalıdır.

Sosyal market: Gıda, giyim, temizlik maddesi ve yakacak ürünlerin bağışı.

- Lojistik Destek Merkezi ve Deposu
- Ürün barkod sistemi
- Gıda bankası veri tabanı
- Sosyal kart

Projenin Kadıköy’e katkıları: Toplumun farklı katmanları arasında sosyal adaletin sağlanması, toplumsal barışın sağlanması.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları