loading
close
SON DAKİKALAR

Kadıköy'de 'Yereli Yönetmek' seminerleri başlıyor

Kadıköy'de 'Yereli Yönetmek' seminerleri başlıyor
Tarih: 13.03.2018 - 10:35
Kategori: Yerel

Kadıköy Belediyesi Akademi, belediye deneyimleriyle akademik bilginin buluştuğu “Yereli Yönetmek” seminer programını başlatıyor.

Kadıköy Belediyesi Akademi’nin çeşitli olguları farklı disiplinler altında tartıştığı ve dönemsel olarak farklı üst başlıklar altında içerikler oluşturduğu Açık Akademi seminer programlarının 2018 Bahar dönemi programı açıklandı. Daha önce “İstanbul Nereye?” ve “İstanbul Yeniden” başlıklarıyla iki ayrı seminer programı hazırlayan Kadıköy Belediyesi Akademi’nin“Yereli Yönetmek” başlığını taşıyan 2018 Bahar programı 27 Mart’ta başlayacak.3 Mayıs’a kadar devam edecek seminer programında yerele dair pek çok konu ele alınacak.

 Belediye deneyimleriyle akademik bilginin buluştuğu seminer programında alanında yetkin isimler yer alıyor.Her hafta Salı ve Perşembe günleri saat 19.00’da başlayacak seminerlerde dünden bu güne belediye meclisleri görevleri ve işlevleri, yerelde karar alma süreçleri, yerel yönetimlerde reformlar gibi başlıklar tartışılacak. Yerel yönetimin mevcut politikalarını hangi dinamiklerle oluşturduğu ve politika oluşturma aşamasında neler yaşandığının farklı saha deneyimleriyle anlatıldığı programda yerele dair sorunlar ve çözüm önerileri de ele alınacak.

 Yerel yönetimlerde çalışan, siyaset yapan, yapmak isteyen ya da yerel yönetim politikalarına ilgi duyan herkesin ücretsiz olarak katılabileceği“Yereli Yönetmek” seminerlerine kontenjan sınırlaması nedeniyle internet üzerinden başvuru yapmak gerekiyor. 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları