loading
close
SON DAKİKALAR

Kadıköylülerden ve çevrecilerden İBB'ye Kurbağalıdere protestosu

Kadıköylülerden ve çevrecilerden İBB'ye Kurbağalıdere protestosu
Tarih: 30.07.2015 - 22:05
Kategori:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Kadıköy'deki Kurbağalıdere'de yürüttüğü çalışmalar yavaş ilerlediği gerekçesiyle protesto edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Kadıköy'deki Kurbağalıdere'de yürüttüğü çalışmalar yavaş ilerlediği gerekçesiyle protesto edildi. Eyleme CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ve milletvekilleri Mahmut Tanal ve Barış Yakardaş da destek verdi.

Artan sıcaklıkla birlikte deredeki pis kokunun rahatsız edici boyuta varması Kadıköylüleri harekete geçirdi. Yıllardır tamamlanamayan ıslah çalışmaları, Kadıköy Kent Dayanışması öncülüğünde toplanan vatandaşlar tarafından protesto edildi. Yoğurtçu Parkı'nda toplanan kalabalık, dere üzerinden geçen yolda basın açıklaması yaptı. Açıklamada CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ile CHP'li milletvekilleri Mahmut Tanal ve Barış Yarkadaş da hazır bulundu. "Kurbağalıdere'den zehir değil yaşam aksın" yazılı pankart önünde yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Yanlış ıslah çalışmaları nedeniyle Kurbağalıdere'den lağım akmakta, zehir solumaktayız. Tüm Kadıköy halkı ve Marmara Denizi büyük risk altındadır. Devasa bir açık kanalizasyona dönüşen dere, insan sağlığını ve sucul yaşamı her geçen gün daha fazla tehdit ediyor. Üstelik çalışmalar okadar yava ilerliyor ki; aradan geçen yıllara rağmen toplam 3 bin 300 metrelik projenin henüz Bin 202 metresi tamamlanmış durumda."

Kadıköylülerdenve çevrecilerden İBB'ye Kurbağalıdere protestosu

Gerekli önlemlerin alınmadığı için sağlık riskinin giderek büyüdüğü ifade edilen açıklamada; "Oksijensiz kalan dere fokurdamaya başladı, kabarcıklar oluştu, tüm bu pislik direkt olarak Marmara Denizi'ne karışıyor. Çalışmaların son derece yavaş ilerlemesi akıllara Kadıköy halkı kandırılıyor mu sorusunu getirmektedir. Kadıköylüler kokan sadece dere değil, aynı zamanda AKP'nin belediyecilik anlayışı diye düşünmeye başladı." denildi.

Kadıköylülerden ve çevrecilerden İBB'ye Kurbağalıdere protestosu

TOPBAŞ İVEDİLİKLE EL ATMALI

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, AK Parti'nin seçim öncesinde hazırladığı Kurbağalıdere proje broşürünü göstererek şunları aktardı: "Şimdi ama aynı sahtekarlar bunları dağıtmasını biliyorlar. Nedir burası, ne yazıyor, var mı burada böyle bir şey kardeşim? Şu manzaraya bakın Allah aşkına. Şuradaki manzara ile buradaki birbirine uyuyor mu? Tüm bunlara baktığımızda gerçekten uzun süredir, sadece bugüne mahsus değil, Kadıköy'e bu zamana kadar yatırım yapılmadığı gibi çok ciddi sağlıkla ilgili bir sorun olduğu için sayın Topbaş'ın ivedilikle en kısa süre içerisinde buraya el atması lazım. Aksi takdirde tüm Kadıköylülerle sayın Topbaş'ın makamına gideceğiz." dedi.

Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları