loading
close
SON DAKİKALAR

Kadınlar için tek ses

Kadınlar için tek ses
Tarih: 22.05.2015 - 11:37
Kategori: Sendika

Haklı Kadın Platformu’nun, halka açık olarak düzenlediği 'Kadınlar İçin Tek Ses' buluşması gerçekleşti.

Haklı Kadın Platformu’nun, halka açık olarak düzenlediği 'Kadınlar İçin Tek Ses' buluşmasında, 4 partinin kadın milletvekilleri ve adayları, kadın erkek eşitsizliğini ve Türkiye’de kadına karşı her türlü ayrımcılığı hep birlikte kadın dayanışmasıyla yok etmesi için çözüm yolları arıyor. Toplantıda Haklı Kadın Platformu kurucu üyesi Vuslat Doğan Sabancı konuştu.

İşte Vuslat Doğan Sabancı'nın konuşmasından satır başları:

Kadınlar İçin Tek Ses – Canlı Yayın
Aşure benim dünyada en çok sevdiğim tatlılardın bir tanesidir. Aşurenin sihirli bir lezzeti vardı. 10 yıl önce Boğaziçi Üniversitesi'nden mezun genç pırıl pırıl bir kız Ankara’ya iş aramaya gidiyor. Çok da iyi bir iş buldu. Beğendiler her şey çok iyi. Ama kızdan bir adres istiyorlar. Kızın tanıdığı kimse yok. 2 gün içinde adres bulması lazım. Annesini arıyor. Gülsem mi ağlasam mı? İş buldum ama adres bulmam lazım. Annesi sen bana bırak diyor. Kapatıyor telefonu pişiyor aşure koyuyor onları kaplara aldığı gibi tepsiyi bütün komşuları birer birer tıklatıyor. Ne var ne yok nasılsınız diyor. Sonra kendi durumunu anlatıyor. 7. Kapıda çok sevdiği bir komşusunun akrabası Ankara’da kızın kullandırabileceği bir iş yeri var. Annesini kızını arıyor, adresi veriyor.



HAKLI KADIN PLATFORMU 

Toplumda kadını hak ettiği seviyeye ulaştıracak gücün, Meclis’te onları temsil eden / edecek kadınların güçlerini birleştirmesinden geçtiğine inanan Haklı Kadın Platformu; tüm kadın milletvekili adaylarının, parti politikalarının yanı sıra kadın haklarını geliştirmek ve yerleştirmek, bu konuda ciddi bir zihniyet değişimi yaratmak için partiler üstü bir dayanışma sergilemelerini hedefliyor.
Anne tak başına da çözmüyor. Komşu kadınlar da yardım ediyor. Ve elbette karşılıksız vermek var. Bir de bu var komşu kadınlarda. Bizim topraklarımızda, dünya üzerindeki bütün kadınlarda ama özellikle bu topraklarda koşulsuz yardım etme sanatı. Bugünün dünyasını bakınca bambaşka bir şey görüyoruz. Bireysellik. Rekabet. Vuracaksın, kıracaksın. Dünyaya buraya geldi ve bir yene çarptı. Dünyayı daha iyi bir yere götürmek için bambaşka bir rüzgar esmeye başladı.

O rüzgar ile ilgili bir masal biliyorum. Çiftçi var mısır yetiştiriyor. Bu konuda da çok iddialı. Tarım festivaline aday oluyor. Adamın yetiştirdiği mısırlar ödül arıyor. Ve geliyor köyüne bütün çiftçilere mısırının tohumunu veriyor. Sen çıldırdın mı diyorlar. En iyi tohum, mısır çıktı. Neden veriyorsun. Bakın burada çitlerle ayırdığımız sınırlar bizim. Ama rüzgâr sınır tanımıyor. Rüzgar esiyor yandaki mısırın poleninin benim mısırımın üzerine konduruyor. Benim daha iyi mısır yetiştirebilmem için hepinizin daha iyi mısır yetiştirmesi lazım. Dünyanın daha iyi bir yere gidebilmesi için artık bu rüzgara kulak vermemiz lazım. Bugün bizim buraya bu rüzgar getirdi. Hiçbirimiz kendi bireysel kadın hikayemiz için burada değiliz.

Bu yol aslında çok şanslıyız çünkü ciddi sayıda kadın milletvekili adayı olacak. Kadın adaylarımız tatbikî kıyasıyla rekabet içinde. Siyaseti biliyoruz, bazen iş dünyasından da acımasız. Bir ortak paydada buluşabilir. Kadın milletvekili adaylarımızdan bunu rica ediyoruz. Gönlümüz orada sesleri olması ve seslerini çıkarırken yalnız hissetmemeli. Biliyoruz ki birlikte çok daha gür çıkacak sesimiz. Hepinize geldiğini, gönlünüzü aklını verdiğiniz için katkılarınız için teşekkür ediyorum. Hoş geldiniz...

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları